ΝΔ: Κόντρες πριν την ώρα της αλήθειας

Καταλληλότερο τον Μητσοτάκη θεωρεί ο Γ. Παπανδρέου! Επίθεση Μεϊμαράκη κατά του Τσίπρα: «Το παιδί δεν κάνει»! 

Μόλις 48 ώρες απέμειναν για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ. και οι αψιμαχίες μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζονται. Χθες, ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε να δίνει ιδεολογική απόχρωση στη σύγκρουσή του με τον κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. πρέπει να έχει πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο και θέσεις που δεν θα είναι ταξικές, αλλά «λαϊκές». Υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. είναι το κόμμα του μέτρου, της μετριοπάθειας και της εθνικής συνεννόησης, κι έτσι θα πορευτεί υπό τη δική του ηγεσία.

Οσο για τις ακραίες φωνές, είπε: «Οποιος δεν πειθαρχήσει στις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων τίθεται από μόνος του εκτός κόμματος». Παράλληλα, συνέχισε την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «το παιδί δεν κάνει», αν και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν δυνάμεις εντός Βουλής που θα τον στηρίξουν στα δύσκολα νομοσχέδια!

Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που απέκτησε, μετά το σημιτικό μπλοκ, την ένθερμη στήριξη και του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τον θεωρεί καταλληλότερη λύση!) ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει το Ασφαλιστικό, γιατί δεν μπορεί να παρέχει «a la carte» στήριξη στην κυβέρνηση. Επίσης, τόνισε επικριτικά για τον κ. Μεϊμαράκη ότι την Κυριακή θα κριθεί, μεταξύ άλλων, το αν οι πολίτες θέλουν μια Ν.Δ. που θα λειτουργεί με φαξ ή με το διαδίκτυο. Την ίδια ώρα, από την κεντρική εφορευτική επιτροπή του κόμματος δόθηκαν διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου 2016.

Οπως σημειώνεται:

  • Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ής Δεκεμβρίου 2015.
  • Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτήν τη φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους.
  • Δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

 Θεσσαλονίκη: Μάχη για τις ψήφους του Τζιτζικώστα!

Η μάχη του τηλεφώνου στην τελική ευθεία. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες στη Ν.Δ. του Βορρά, μετά την αποχώρηση από την πόλη των δύο βασικών μονομάχων της Κυριακής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα δύο επιτελεία έχουν αρχίσει ένα μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με στόχο να εξασφαλίσουν τις ψήφους των αναποφάσιστων που στη βόρεια Ελλάδα είναι πολλοί, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του πρώτου γύρου επέλεξε την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ετσι τα τηλέφωνα δίνουν και παίρνουν. Ταυτόχρονα εξετάζονται διάφορα οργανωτικά ζητήματα, όπως ο ορισμός εκλογικών αντιπροσώπων, ενώ χθες ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, όπου οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν την Κυριακή το εκλογικό τους δικαίωμα. Για τη Θεσσαλονίκη ισχύουν τα ίδια 56 εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου: τα 27 στην Α’ Θεσσαλονίκης και τα 29 στη Β’ Θεσσαλονίκης. Η μόνη αλλαγή που καταγράφεται είναι στο εκλογικό κέντρο του Λιμένος Θεσσαλονίκης, το οποίο μεταφέρεται από την αποθήκη Γ’ στην Αποθήκη Δ’.

Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει στο καραμανλικό στρατόπεδο της πόλης, που έχει κινητοποιηθεί τα μέγιστα το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα το χθεσινό άρθρο του πρώην προέδρου της Διοικούσας της Ν.Δ. και στενού πολιτικού φίλου του Κώστα Καραμανλή Βάκη Φραντζή υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που δημοσίευσε η «δημοκρατία».

Πάντως και στα δύο στρατόπεδα καταγράφεται αισιοδοξία για την τελική νίκη. Οι μεϊμαρακικοί μιλούν για μια άνετη νίκη που μπορεί να ξεπεράσει το 60%, ενώ οι πολιτικοί φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι θα καταφέρουν τελικά αυτοί να κόψουν το νήμα.

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα