Κομμουνισμός ελληνικής κοπής

Η Σοβιετική Ενωση έχει καταρρεύσει. Η Κούβα αποκαθιστά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Το ανατολικό μπλοκ δεν υφίσταται πλέον. Το ελληνικό κράτος, όμως, συμπεριφέρεται λες και θέλει να εφαρμόσει, κατόπιν… εορτής, όλες τις εσφαλμένες συνταγές του κομμουνισμού και ταυτόχρονα να εμφανίσει σημάδια οικονομικής ανάκαμψης. Πλήρης παραλογισμός!

Ο λόγος γίνεται για τις ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, που θα οδηγήσουν στην ανεργία, στην εξαθλίωση και την απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Η «δημοκρατία» περιέγραψε το σοβιετικού τύπου σύστημα ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την αντιπαραβολή τριών σεναρίων, όπου συμβαίνουν τα εξής:

«Νέος επιτηδευματίας με εισόδημα 18.000 ευρώ έχει σήμερα εισφορές 3.347 ευρώ, που δύσκολα μπορεί να εξυπηρετήσει, εξ ου και η μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Με το νέο σύστημα οι εισφορές του θα σκαρφαλώσουν στα 4.851 ευρώ. Αν συνυπολογίσει, μάλιστα, κανείς τις φορολογικές επιβαρύνσεις του, φτάνει στα 10.307 ευρώ και αυτό σημαίνει ότι χάνει πάνω από το 57% του εισοδήματός του […] Ελεύθερος επαγγελματίας με οκτώ εργαζομένους και 70.000 ευρώ καθαρό φορολογητέο εισόδημα θα αποδίδει για κρατήσεις και φόρους 52.754 ευρώ και θα του μένουν «καθαρά» 17.246 ευρώ, το 25% των μεικτών κερδών του […] Ελεύθερος επαγγελματίας με 15 εργαζομένους και 100.000 ευρώ εισόδημα. Βγάζει πολλά, του μένουν πολύ λίγα, λιγότερα από τον συνάδελφό του, που τζιράρει 40.000 ευρώ τον χρόνο. Συνολικά θα του απομένει εισόδημα 19.759 ευρώ. Αν δεν είχε εργαζομένους, θα έμενε με καθαρά κέρδη 46.000 ευρώ…»

Με λίγα λόγια, όσοι αποφασίζουν τα της οικονομίας σε ενθαρρύνουν είτε να διακόψεις δραστηριότητα είτε να απολύσεις όλο το προσωπικό που έχεις προσλάβει ή να μετακινήσεις την έδρα της επιχείρησής σου σε άλλη χώρα, όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σου, ή να εργάζεσαι «στη ζούλα», κάτω από τα ραντάρ του αδίστακτου και απόλυτα εχθρικού κράτους, το οποίο εκδικείται όλους όσοι παράγουν πλούτο και προσφέρουν θέσεις εργασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα