Εγκλώβισαν τον υπουργό Γεωργίας!

Αβγοπόλεμος και ξύλο με τα ΜΑΤ στην Κομοτηνή. Σε ομηρία κράτησαν αγρότες τον Αποστόλου

Σε ομηρεία κράτησαν οι αγρότες της Ροδόπης και του Εβρου, στο κτίριο της Περιφερειακής ενότητας, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο σοφός λαός, και η μέρα του υπουργού στην Κομοτηνή δεν ξεκίνησε καλά, καθώς οι αγρότες του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, την ώρα που ο υπουργός συναντούσε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη, οι αγρότες ζήτησαν να βγει από το κτίριο και να τους συναντήσει. Οταν το μεσημέρι πια ο κ. Αποστόλου τούς διεμήνυσε ότι θα δει μόνο μία αντιπροσωπία, οι συγκεντρωμένοι αγρότες αντέδρασαν και άρχισαν να πετούν αβγά, κροτίδες και καπνογόνα, σπάζοντας τα τζάμια στην είσοδο του κτιρίου, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί αντέδρασαν πετώντας δακρυγόνα. Το απόγευμα οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά και πάλι τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας ξανά χρήση δακρυγόνων.

Στη σύσκεψη των φορέων της Ροδόπης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που προηγήθηκε, οι εκπρόσωποι των αγροτών είχαν δηλώσει ότι δεν δέχονται να μετέχουν στον διάλογο για το Ασφαλιστικό, όπως τους είχε ζητήσει ο κ. Αποστόλου, ζητώντας και από τους υπόλοιπους φορείς να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά του ο υπουργός, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους φορείς και παραμένοντας αποκλεισμένος στο κτίριο από τους αγρότες, είπε ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με μαζί τους, να μεταβεί για διάλογο ακόμα και σε αγροτικά μπλόκα, αρκεί αυτό να το θέλουν οι αγρότες και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των συνδικαλιστικών τους φορέων, σημειώνοντας ότι «δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς ούτε η βία ούτε τα ΜΑΤ». Λίγες ώρες μετά, η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Μελισσάρη είχε συνάντηση με τους αγρότες για να λήξει η ομηρία του υπουργού, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Η κρήσσα γη «βράζει», ανεπιθύμητος ο  Τσίπρας και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανεπιθύμητο πρόσωπο ανακήρυξαν τον πρωθυπουργό οι αγρότες στην Κρήτη, που προχώρησαν χτες στον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ, στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για νέο φορολογικό καθεστώς και τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. «Ο Αλέξης Τσίπρας, ως βουλευτής Ηρακλείου, ντροπιάζει την Κρήτη. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί και να πάρει άλλη έδρα» δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Μάλιστα έστειλε μήνυμα σε όλους τους βουλευτές που εκλέγονται στην Κρήτη «να μην τολμήσουν και ψηφίσουν νομοσχέδια τα οποία δολοφονούν την Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο κ. Ιερωνυμάκης είχε στρέψει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι έκλεψε με ψέματα την ψήφο του λαού. Μετά τη διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΓΑ οι αγρότες κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχαν έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Παυλιδάκη. Ορισμένοι μάλιστα πέταξαν αβγά και ντομάτες στα γραφεία του κόμματος. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα κατάληψη στο κατάστημα του ΟΓΑ στο Ηράκλειο από μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου αλλά και διαρροές για αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Αλλαγές σε ασφαλιστικές ρυθμίσεις των αγροτών (χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες) αφήνει να διαρρεύσει ότι θα κάνει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής μίνι υπουργικής σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Εργασίας. Η σύσκεψη αποφασίστηκε στα γρήγορα, την ώρα που ο υπουργός Γεωργίας παρέμενε επί ώρες αποκλεισμένος από τους εξαγριωμένους αγρότες. Η απόφαση της κυβέρνησης (απόντος Τσίπρα) ελήφθη ως ύστατη κίνηση εκτόνωσης. Την ίδια ώρα, οι αγρότες στην Κομοτηνή ζητούσαν από τον υπ. Γεωργίας να μεταφέρει στο Μαξίμου αίτημα ολοκληρωτικής απόσυρσης του νομοσχεδίου και στο Μαξίμου έπρεπε να βρίσκεται κάποιος για να το παραλάβει.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να πάρουν μέρος ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπ. Γεωργίας Μ. Μπόλαρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπ. Εργασίας άφησε να εννοηθεί ότι θα προβεί σε αλλαγές στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε ό,τι αφορά τους νέους αγρότες, ενώ θα εξετάσει και το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων. Την ίδια ώρα, στο Νταβός ο πρωθυπουργός χρησιμοποιούσε ως επιχείρημα ελάφρυνσης της πίεσης από τους δανειστές την πιθανότητα κοινωνικών εκρήξεων.


{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα