Φέρατε την Τουρκία ζητάτε και τα ρέστα!

Η «επανάσταση» των νταβατζήδων για την άδεια στον καναλάρχη από τη γείτονα

H είδηση που δέσποσε αυτή την εβδομάδα, πέραν των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ήταν η αποκάλυψη ότι Τούρκος καναλάρχης διεκδικεί τηλεοπτική άδεια στον διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρύξει η κυβέρνηση. Το τι ακούστηκε δεν λέγεται. Η εξέλιξη περιγράφηκε από τα κανάλια των νταβατζήδων που άγχονται για την έκβαση της διαδικασίας ωσάν να επρόκειτο για την άλωση της Τριπολιτσάς. Σαν τον Ζάλογγο της ελληνικής τηλεόρασης. Εχω μεγάλο πρόβλημα με την οπτική αυτή. Οχι γιατί δεν έχει λογική βάση, αλλά γιατί είναι βαθύτατα υποκριτική. Εξι χρόνια τώρα οι δυνάμεις του Μνημονίου παρακολουθούν ατάραχες την εκχώρηση σημαντικών τομέων της ελληνικής οικονομίας στο ξένο κεφάλαιο.

Το πρώτο Μνημόνιο διέλυσε τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και ευνόησε τη συγκέντρωση υπέρ των πολυεθνικών. Οποια επιχείρηση μιλά ελληνικά και θέλει να ζήσει μεταναστεύει στη Βουλγαρία, τη στιγμή που γερμανικές αλυσίδες υπερηφανεύονται ότι απορροφούν τις αυξήσεις στον ΦΠΑ. Τα επόμενα Μνημόνια είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα μέσα από τα χέρια της τον τραπεζικό τομέα της και τις θυγατρικές του στο εξωτερικό (όπως η Finansbank στην Τουρκία ) – κανέναν δεν είδα να κλαίει γι’ αυτό. Με το τρίτο Mνημόνιο πουλήθηκαν όλες οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες σε γερμανικά, καναδικά και γαλλικά συμφέροντα, και πάλι δεν είδα κανέναν να κλαίει για την άλωση, ο Τούρκος τούς μάρανε. Με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια χάνουμε την ελληνική ιδιοκτησία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μας, στο μεγάλο άρμα της οικονομίας μας. Ηδη μία ξακουστή πουλήθηκε σε μεγάλο αμερικανικό όμιλο. Και φυσικά, τι να πω για την υποχρεωτική ιδιωτικοποίηση βασικών δημόσιων υποδομών σε τιμές κάτω του κόστους. Η Ελλάδα αλλάζει χέρια πέντε χρόνια και αυτοί ξύπνησαν τώρα εξαιτίας ενός Τούρκου. Οι κοσμοπολίτες έγιναν εθνικιστές!

Εξοργίζομαι διπλά γι’ αυτή την υποκρισία και για άλλους λόγους: Ακούω αυτά τα επιχειρήματα από τα κανάλια, που αποκρύπτουν συστηματικά τις προκλήσεις των Τούρκων εις βάρος της Ελλάδος – πότε ακούσατε την είδηση ότι τουρκικές φρεγάτες βολτάρουν έξω από τη Μύκονο; Από αυτούς που δεν έκαναν ποτέ μισό αφιέρωμα στον Ηλιάκη, στον Σολωμού, στον Βλαχάκο, στον Καραθανάση και τον Γιαλοψό.
Από αυτούς που στήνουν ντοκιμαντέρ για μια διαφορετική «αντικειμενική» ανάγνωση της ιστορίας του 1821 με πρωταγωνιστή τον… Κολοκοτρώνη «γκέι». Και φυσικά το εξοργιστικότερο: Που εγκατέστησαν τις φθηνές τουρκικές σαπουνόπερες στην prime time ζώνη πριν από τα δελτία ειδήσεων, στη βιτρίνα τους, για να διαφημίζουν κάποιο Γκαζιαντέπ, κάποιους μπακλαβάδες, κάποια Ναζλί. Δεν χρειάζεται να έρθει ο Τούρκος, αγαπητοί, εδώ. Φέρατε εσείς την Τουρκία και την εγκαταστήσατε στα σαλόνια μας πέντε χρόνια τώρα. Και δεν τη φέρατε μόνο με σειρές αλλά και με την ύπουλη διπλή σκέψη που περνάτε στον κόσμο: Το πρωί αντιμνημονιακοί, το βράδυ μνημονιακοί. Το μεσημέρι χτυπάμε τους επωνύμους αλλά «δεν το είπαμε για εσάς». Θερμή παράκληση, λοιπόν: Οχι άλλο κάρβουνο. Είναι όντως επικίνδυνη η πώληση άδειας σε Τούρκο, αλλά δεν είστε οι πλέον αξιόπιστοι για να το καταγγέλετε.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα