Νέα επεισόδια στην Κω για τα hot spot

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Κω στο στρατόπεδο που αναμένεται να δημιουργηθεί hot spot.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα κάτοικοι του νησιού έχουν ανάψει φωτιές στο σημείο και έχουν αποκλείσει το δρόμο για την πρόσβαση στην περιοχή.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, χαρακτήρισαν ακραία στοιχεία όλους αυτούς που αντιδρούν.

Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα το vimatisko.gr κάτοικοι του Πυλίου, από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο (στην Λίμνη) και εμποδίζουν οποιονδήποτε θέλει να πλησιάσει προς την περιοχή. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγο το Mega κάποιοι από αυτούς προσπαθούν ακόμη και να αποσπάσουν τα κινητά τηλέφωνα από τις αρχές.

Σύμφωνα με «Βήμα της Κω» όταν έφτασε στο σημείο το αυτοκίνητο με το οποίο κινείται συνήθως ο Ταξίαρχος, δεν επέτρεψαν τη διέλευσή του.

Αντιδράσεις από την τοπική Αυτοδιοίκηση – Απειλούν να καταλάβουν το χώρο του hot spot στη Σίνδο κάτοικοι της περιοχής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε πρέπει να είναι έτοιμα τα hot spot στα νησιά, ωστόσο η κατάσταση «μυρίζει μπαρούτι», καθώς κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν σθεναρά στη δημιουργία τους.

Ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, τόνισε ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν είναι μεμονωμένοι και αντιδρούν σε οποιαδήποτε δράση, επισημαίνοντας ότι το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ένταση. Ελπίζω να σκεφτούν καλύτερα τις κινήσεις τους στη Σίνδο για την κατάληψη του χώρου. Συναντηθήκαμε και δύο φορές με τον δήμαρχο και μιλήσαμε για το πώς θα φτιαχτεί το στρατόπεδο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων», επεσήμανε, απαντώντας στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

Από την πλευρά του ο κύριος Αστέριος Γαβότσης, επιμένει ότι ο χώρος για τα hot spot είναι ακατάλληλος. «Δεν αντιδρούμε στη δημιουργία hot spot, αντιδρούμε στην επιλογή του χώρου», δήλωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Eπιμένουμε και θα προχωρήσουμε στην κατάληψη», κατέληξε.

protothema.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα