ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

Μαίνεται (πλέον) ο «πόλεμος» σε τρία καυτά μέτωπα
1Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες! Εφοδος των τρακτέρ (την Παρασκευή) στην Αθήνα!
2Κόλαση στην Κω και ΕΔΕ κατά αστυνομικών για τις συμπλοκές με τους κατοίκους του νησιού
3Και «plan b» στις συντάξεις, με πλαφόν στις κύριες και σφαγή στις επικουρικές και τα εφάπαξ

(Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο)

Η Θέση μας: Η Ευρώπη «θρέφει» τον Αρμαγεδδώνα!

Διαβάστε online την «δημοκρατία»,  εδώ

Διαβάστε ακόμη:

▷Εκθεση ντοκουμέντο 
«Στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρούν μόνο τέσσερα δίκτυα»
Η μελέτη-σοκ για καναλάρχες του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας

Επιδοτήσεις από 6.000€ έως 100.000€ σε νέες επιχειρήσεις και ανέργους
Τέσσερα νέα προγράμματα από το ΕΣΠΑ ενόψει

Υπόκλιση Τσίπρα στο κέντρο πολιτισμού «Στ. Νιάρχος»
 Στο τελικό στάδιο η πορεία του μεγάλου έργου

Μικρολίμανο
Νεκρή 59χρονη από εισβολή (στο διαμέρισμά της) κουκουλοφόρων
Φονική επιδρομή ληστών σε σπίτι συνταξιούχου αστυνομικού ξημερώματα Κυριακής με θύμα τη σύζυγό του

Ελληνοκύπριος το δεξί χέρι του «Τζιχάντι Τζον»
Ο 32χρονος Αλεξάντα Κότεϊ που ζούσε στο Λονδίνο, ανήκει στον σκληρό πυρήνα του ISIS

Μέχρι τον Απρίλιο τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη 

Οι «καλοί σαμαρείτες» του Παπαγεωργίου!
Μαθητές, εθελοντές- μέλη του συλλόγου «Αντηρίδα», κρατούν συντροφιά σε παιδιά που νοσηλεύονται


Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Τα πολλά και ανοιχτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση οδηγούν την κατάσταση στα άκρα, με τα τύμπανα του πολέμου να χτυπούν. Από τη μία οι αγρότες, που όχι μόνο δεν κάνουν πίσω για να προσέλθουν στο διάλογο, αλλά μαρσάρουν τις μηχανές των τρακτέρ τους και απειλούν από την Παρασκευή να στήσουν μπλόκο μέσα στην Αθήνα και έξω από τη Βουλή. Από την άλλη, όσα συμβαίνουν στο Προσφυγικό, με τις μεγάλες αντιδράσεις και το σκηνικό βίας για το hot spot στην Κω, που οδήγησε σε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος των ΜΑΤ αλλά και στην επιστολή SOS του δημάρχου του νησιού προς τον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία προειδοποιεί ότι «θα χυθεί αίμα», αποτελούν ένα ακόμη καυτό μέτωπο.
Το τρίτο ανοιχτό μέτωπο αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, που έχουν βαλτώσει την αξιολόγηση αλλά και το θέμα της ρύθμισης του χρέους. Το Plan B της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό φέρνει πλαφόν (άρα και μειώσεις) στις κύριες συντάξεις και σφαγές στις επικουρικές αλλά και στο εφάπαξ.

Μπαρούτι

Μέσα σε αυτό το κλίμα που μυρίζει μπαρούτι και έχει φέρει βουλευτές και γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο όσων αντιδρούν, τα σενάρια για εκλογές ξαναφούντωσαν, με άπαντες να τις απεύχονται, αλλά να το συζητούν διαψεύδοντάς τες. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ποιες εξελίξεις θα υπάρξουν, εάν το αδιέξοδο παραμείνει και οι πιστωτές επιμείνουν στις σκληρές θέσεις τους σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του (Realnews), δηλώνει: «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο». Παράλληλα όμως λέει ότι «η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για τέσσερα χρόνια» και ότι «οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν αυτήν την κυβέρνηση γνωρίζοντας την τρίτη συμφωνία που είχε υπογράψει».

Από την άλλη, μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη (Γιάννης Δραγασάκης, Ολγα Γεροβασίλη, Π. Κουρουμπλής) με δηλώσεις τους τονίζουν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για εκλογές ούτε και λόγος να γίνουν, καθώς η κυβέρνηση «δεν αναζητά να κάνει ηρωική έξοδο». Αντίθετα, ο Γ. Μπαλάφας υποστήριξε: «Αν χάσουμε την κοινωνική στήριξη, τον ξέρουμε τον δρόμο. Δεν θα χρειαστούμε κανέναν να μας πει τι να κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες μας».

Στην αντιπολίτευση ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι το κόμμα του οφείλει να είναι έτοιμο, σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση: «Επιτέλους σοβαρευτείτε. Μόνο εκλογές ξέρετε να κάνετε; Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε». Οσο για τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, θεωρεί ότι οι προσφυγή στις κάλπες θα είναι ταφόπλακα της οικονομίας, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επαναλαμβάνει μονότονα ότι τον Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση!

Διήμερο των παθών για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σαββατοκύριακο παθών για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Τόσο οι ξεσηκωμένοι αγρότες όσο και οι εξαγριωμένοι κάτοικοι των ακριτικών νησιών έφτασαν στο σημείο να «κυνηγήσουν» ορισμένους, με τα χειρότερα, πάντως, σε αρκετές περιπτώσεις να αποφεύγονται. Για παράδειγμα, στην Κω οι κάτοικοι, που αντιδρούν στη δημιουργία hot spot για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, εντόπισαν χθες τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό σε καφετέρια. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του και τον εγκλώβισαν μέσα και μάλιστα κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά κατά του βουλευτή, με τους ψυχραιμότερους να εκτονώνουν την κατάσταση.

Ο ίδιος, πάντως, απτόητος έσπευσε να τονίσει ότι θα αυξηθεί (!) ο τουρισμός με τη λειτουργία του κέντρου υποδοχής. Μία μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο στο Αμύνταιο αγρότες διέκοψαν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την αγροτική πολιτική. Εκεί βρίσκονταν αρκετά στελέχη του κόμματος, με αποτέλεσμα οι λεκτικοί διαπληκτισμοί να είναι έντονοι. Η κατάσταση προσωρινά ξέφυγε, ωστόσο η επέμβαση των ψυχραιμοτέρων εκτόνωσε την ένταση. Αντίστοιχη κατάσταση επικράτησε και στη Σπάρτη, όταν ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης αντιλήφθηκε την παρουσία του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη στα γραφεία του κόμματος στην πόλη. Οι ίδιοι ανέβηκαν στα τρακτέρ και εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών τάξεων.

Ι. Μουζάλας:Δεν υπάρχει επιβάρυνση των κατοίκων

«Η παρεμπόδιση της δημιουργίας δομών για την ταυτοποίηση των προσφύγων μόνο αναταραχή στις τοπικές κοινωνίες προκαλεί» σχολιάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στην Κω, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία hot spot στο νησί. Το υπουργείο σημειώνει: «Μέσα σ’ ένα κλίμα απειλών από μεριάς ευρωπαϊκών κρατών, εν όψει της ανεξέλεγκτης εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη μέσω της πατρίδας μας, μοναδική απάντηση αποτελεί η οργανωμένη και ελεγχόμενη διαχείριση των εισερχομένων πληθυσμών». Παράλληλα διαβεβαιώνει: «Η διαχείριση σε οργανωμένους χώρους δεν επιβαρύνει τους κατοίκους, δεν διαταράσσει την καθημερινότητά τους και προστατεύει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τον ντόπιο πληθυσμό».

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα