Ωμός εκβιασμός του «σουλτάνου» στην Κομισιόν

«Θα αφήσω μικρά παιδιά να πνίγονται στις ακτές»!

Τον βρόμικο εκβιασμό της Τουρκίας, στον οποίο υποχώρησε η Κομισιόν, αποκαλύπτει σε όλο το μεγαλείο του ο διάλογος που έγινε μεταξύ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ταγίπ Ερντογάν στις 16 Νοεμβρίου. Οπως αποδεικνύεται, η Κομισιόν είχε παραδοθεί μία μέρα πριν από το ταξίδι που είχε κάνει ο Ελληνας πρωθυπουργός στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα (που παρουσίασε το euro2day.gr) προκύπτει ότι, όταν είχε ήδη συμφωνηθεί το λεγόμενο Action Plan μεταξύ Τουρκίας και Κομισιόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας απείλησε ότι, εάν η Ε.Ε. δεν συνδέσει το Προσφυγικό με την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, τότε:
1. Θα στείλει με λεωφορεία πρόσφυγες σε Ελλάδα και Βουλγαρία και θα αφήσει τους πρόσφυγες και δη μικρά παιδιά να πνίγονται στις ακτές της.
2. Δεν αποδέχεται τα τρία δισ. ευρώ για δύο χρόνια που είχε συμφωνήσει και θέλει τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια τον χρόνο, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία.
3. Ζητά άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης συντομότερα και δεν επιδέχεται υποδείξεις από την Κομισιόν.
4. Η Κομισιόν να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας (όπως και έγινε) για να τον βοηθήσει να κερδίσει τις εκλογές.
Οι σχετικοί διάλογοι ανάμεσα στους κοινοτικούς αξιωματούχους και στον Τούρκο πρόεδρο ποτέ δεν έγιναν γνωστοί στους άλλους ηγέτες και κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα, μια και η χώρα μας θα πλήρωνε στην πράξη τα… δώρα στον Ερντογάν.

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα