H ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!

Ο δρ Χένρι Κίσινγκερ, πρόσωπο που στην Ελλάδα (και όχι μόνο) έχει ταυτιστεί με βρόμικα σχέδια, δικαιώνεται. Χρειάστηκε να περάσουν σαράντα ολόκληρα χρόνια για να δει η «αλεπού του παρασκηνίου» τα σχέδιά του εις βάρος του Ελληνισμού να παίρνουν σάρκα και οστά. Οσα συμβαίνουν στο Προσφυγικό, στο Αιγαίο και στην Κύπρο δείχνουν ότι τα σχέδια που επεξεργαζόταν ο πανίσχυρος και με διασυνδέσεις πρώην υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν θα σταθούμε στα περιβόητα λόγια του (κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν τα είπε ποτέ) «ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς, για την πολιτική των ΗΠΑ». Το είπε δεν το είπε, ελάχιστη σημασία έχει, μια και η αμερικανική πολιτική με συνέπεια οδηγεί τις εξελίξεις σε αυτή τη διαπίστωση.

Τα ιστορικά μας δίκαια τα αλλοίωσαν με την αναγνώριση της ΠΔΓΜ με το όνομα «Μακεδονία», αλλά και με το ότι συντηρούν την αδιαλλαξία αυτού του κράτους στο θέμα του ονόματος με κάθε κόστος. Τη γλώσσα μας με τη βοήθεια και ντόπιων δήθεν… προοδευτικών φωνών την τσάκισαν χρόνια τώρα, ενώ με τη γλώσσα των υπολογιστών τής έδωσαν τη χαριστική βολή. Οσο για την πληθυσμιακή ισορροπία, αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.

Σε αυτό μου το σημείωμα θα αρκεστώ στα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Στα χέρια μου έπεσε το «άκρως απόρρητο σχέδιο Κίσινγκερ για το Αιγαίο». Η απόρρητη αυτή έκθεση, που είχε γίνει το 1976 και αποχαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά αρχεία το 2002, δείχνει ότι το σχέδιο για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο υπήρχε από το 1976 και πήγαινε πακέτο με τη λύση του Κυπριακού. Και τα δύο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκαναν οι συνεργάτες του Κίσινγκερ από το Τμήμα Αναλύσεων και Πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατέληγαν στο εξής συμπέρασμα: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί να κάνει τις πιο σοβαρές παραχωρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο στάτους κβο»! Αναφέρει συγκεκριμένα για το σχέδιο μοιράσματος του Αιγαίου:
– «Μια τέτοια σταδιακή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα μπορούσε να μειώσει την ένταση. Οι Αρχές του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη διαπραγμάτευσή της».
– «Οι δυο πλευρές θα δηλώσουν ότι είναι πιστές στο ΝΑΤΟ… Ειδικότερα στο άρθρο 1, που καλεί τα μέλη της Συμμαχίας να επιλύουν τις διεθνείς τους διαφορές με ειρηνικά μέσα».
– «Να εμπλέξει κανείς το Κυπριακό, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε μια φόρμουλα εξισορρόπησης των προβλημάτων του Αιγαίου»…
Αυτά για την Ιστορία και για όσους αμφισβητούν ότι όσα συμβαίνουν σήμερα έχουν άρωμα από την προφητεία του Dr Κίσινγκερ.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα