«Η κυβέρνηση της καραμπόλας δεν θα αντέξει»

Συνυπεύθυνο από εδώ και πέρα για το ότι το καράβι που λέγεται Ελλάς πάει στα βράχια είναι το «όλον ΠΑΣΟΚ». Ακόμη και αυτοί που μέχρι τώρα προσπαθούσαν στην μπόρα να κρατήσουν αλεξιβρόχιο και χαίρονταν όταν έβλεπαν τους συντρόφους τους να γίνονται μούσκεμα. Αυτήν την εκτίμηση κάνουν στη Ν.Δ., που όχι μόνο δεν κατεβάζουν τις στροφές στο ρελαντί, αλλά θα τις κρατήσουν ψηλά, μια και η «κυβέρνηση της καραμπόλας δεν πρόκειται να αντέξει».

 

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει σαφείς εντολές στα στελέχη να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ ετοιμάζεται ο «φάκελος» για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Μια συνάντηση κορυφής που θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ύστερα από όσα έχουν προηγηθεί, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. πάει με το πλεονέκτημα ότι έδωσε την ευκαιρία για μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής που αρχικά δέχτηκε και στη συνέχεια πήρε πίσω ένας πρωθυπουργός που πλέον είναι «αναξιόπιστος» συνομιλητής.

 

Αυτή ακριβώς η λέξη «κλειδί» θα είναι και εκείνη που θα αποτελέσει το οπλοστάσιο του κ. Σαμαρά τόσο προς τα έξω όσο και προς το εσωτερικό της χώρας, καθώς ήδη οι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. δουλεύουν τα σημεία της ομιλίας του για τη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Κυριακής.

 

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί και στη βρόμικη προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει ο κ. Παπανδρέου στα ευρωπαϊκά φόρα, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τις θέσεις της Ν.Δ. για μικροκομματικούς λόγους και σκοπιμότητες. Επίσης, θα επισημάνει ότι ο κ. Παπανδρέου εκβιαστικά και πρόσκαιρα μπορεί να πάρει την ψήφο των βουλευτών του που γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

 

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωσή του για τον ανασχηματισμό, τόνισε: «Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία “ανασχηματισμό”. Εναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του. Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου».

 

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του επεσήμανε: «Τώρα, πλέον, η μόνη συμφέρουσα λύση για τον τόπο είναι η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού».

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: