«Φέσι» από 70 πρώην βουλευτές

Βροχή πέφτουν τα αιτήματα για άτοκα δάνεια βουλευτών και, μάλιστα, πριν από λίγα 24ωρα ο πρόεδρος της Ενωσης Τέως Βουλευτών Κώστας Πυλαρινός διαβίβασε στη Διάσκεψη των Προέδρων ακόμη ένα αίτημα για ιατρικούς λόγους. Το ποσό που ζητήθηκε φτάνει τα 1.500 ευρώ και, φυσικά, εγκρίθηκε. Ομως το πρόβλημα δεν είναι τα νέα δάνεια από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των βουλευτών, αλλά τα παλιά, αφού περίπου 70 πρώην βουλευτές οφείλουν συνολικά το ποσό των 700.000 ευρώ!

Αυτό οδήγησε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να στείλει σχετική επιστολή, ώστε οι «ξεχασιάρηδες» να πληρώσουν (έστω και με δόσεις) όσα χρωστούν. Είναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν οι μισοί συνετίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν, προκειμένου να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα. Οσοι το έκαναν στην απαντητική επιστολή του προέβαλαν επιχειρήματα, όπως το γεγονός ότι ήταν άνεργοι ή ότι δεν είχαν ρευστότητα. Οι υπόλοιποι δεν μπήκαν καν στον κόπο να δώσουν σημεία ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώην βουλευτών χρωστά ποσά που αρχίζουν από 10.000 ευρώ και φτάνουν έως τα 15.000 ευρώ, ενώ προέρχονται κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, δεν λείπουν και ονόματα από κόμματα της Αριστεράς. Ειδικότερα, ανάμεσά τους βρίσκονται και στελέχη που στο παρελθόν κατείχαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι η λίστα περιλαμβάνει και πρώην βουλευτές που μεταπήδησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ακόμη και πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης εμφανίζεται να χρωστά χρήματα, όπως επίσης και ένα πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Βούτσης εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει στο «συμμάζεμα» των οικονομικών και ως εκ τούτου αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο δεν θα έγκειται στην ευθιξία οποιουδήποτε να επιστρέψει τα ποσά που δανείστηκε. Μία από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι τα χρήματα να δεσμεύονται από τις αρμόδιες ΔΟΥ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα