Προσφυγικός σελφοτουρισμός

Αντί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να μοιράσουν κάποια από τα περισσευούμενα εκατομμύριά τους, ποζάρουν και παρλάρουν

Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Αντζελίνα Τζολί, Σούζαν Σάραντον. Πυλώνες στήριξης της ισχύος, της αίγλης και της επιρροής του βαθύτατου κράτους των ΗΠΑ (αν και η Ρεντγκρέιβ είναι Αγγλίς). Θάλλουν εκεί όπου πάτωσε η Δύση και ποντίστηκε ο πάλαι ποτέ κραταιός πολιτισμός της. Οι πολύφερνες μανδάμες πηγαίνουν σε χώρες βασιβουζούκων για να κάνουν «σπατ σπατ» στην πλάτη των ορφανών και των ξεκληρισμένων που… παράγουν οι πατρίδες τους. «Αχ, τι κρίμα που πεινάς… Ατιμη κενωνία».

Ποζάρουν, συμμετέχουν σε χιλιάδες σέλφι μαζί με τους ξεριζωμένους, συνομιλούν σε σκοτωμένα αγγλικά με τους εκλεγμένους των βασιβουζούκων, και από δω παν κι άλλοι. Πλένουν καλά τα χέρια τους, απολυμαίνονται και επιστρέφουν στις πανάκριβες σπιταρόνες τους, που φρουρούνται με εξωφρενικά συστήματα ασφαλείας. Με το που θα πλησιάσει ακάλεστο κουνούπι τα παλάτια τους, θα φάει τόσο φλιτ που θα ψοφήσει αυτό, θα ζαλιστεί συνάμα κι ολόκληρη η γειτονιά των «ψυχοπονιάρηδων» ηθοποιών. Οπου αστοχούν οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες του «αγιόξυλου» (έτσι μεταφράζεται αυτολεξεί το Hollywood, η πρωτεύουσα του αμερικανικού κινηματογράφου), εφαρμόζεται το σχέδιο Β.

Βλήματα

Σε όποια χώρα δεν περνούν οι αμερικανιές, αναλαμβάνουν την αποστολή της διάδοσης του «πολιτισμού» της υπερδύναμης τα στρατά με τις έξυπνες βόμβες και τους ντεμέκ τετραπέρατους πυραύλους. «Χειρουργικά» λένε τα χτυπήματα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μαζικά και… νεκροθαφτικά. Τα βλήματα αυτά είναι τόσο ανόητα όσο και οι λαχανοκέφαλοι που πιστεύουν την προπαγάνδα με τους κορμοράνους του Περσικού Κόλπου και τα πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα του Σαντάμ.

Οι χώρες όπου μαζεύονται οι ξεριζωμένοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της κριτικής των σελφοτουριστών, διότι τα πάντα βλέπουν εκείνοι και στα πάντα αντιδρούν – εκτός από τα «στεγνά καθαρίσματα» λαών, που πραγματοποιούνται για τη διάδοση της «δημοκρατίας» των ΗΠΑ. Οι πονόψυχες κυρίες δεν ανέχονται να κακοπερνούν οι πρόσφυγες, αλλά δεν βάζουν και το χεράκι στην τσέπη για να μοιράσουν τον πλεονάζοντα πλούτο τους στους πένητες. Είπαμε, είναι «ανθρωπίστριες», όχι κορόιδα.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα