Μυθιστόρημα ο «όρκος της Ωπης»

Η προπαγάνδα για το πλαστό κείμενο του Μεγαλέξανδρου με τους 9.000 αξιωματικούς,  ο Ζαλοκώστας και η ανάρτησή του σε στρατόπεδα, υπηρεσίες

«Ενα κείμενο που το παρουσιάζουν ως “Ορκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δήθεν, διανέμεται και κυκλοφορεί ή εκφωνείται παντού. Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε ιστοσελίδες υπουργείων, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, όπου είναι χαραγμένο σε μαρμάρινη πλάκα, σε εκδοτικούς οίκους, σε περιοδικά και εφημερίδες, σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις… ακόμη και σε έντυπα συλλόγων οδοντιάτρων. Ακόμη και σε σούπερ μάρκετ, όπως έγινε το 1991, τον καιρό των μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία! Ο “όρκος” αυτός αποτελεί συχνά αντικείμενο εργασίας σε ξένα γυμνάσια και λύκεια, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ […] Σύμφωνα με τους αδίστακτους προπαγανδιστές, ο “όρκος” αυτός εδόθη από τον Μέγαν Αλέξανδρον και τους παρευρεθέντες “9.000 αξιωματικούς κάθε φυλής, Ελληνες, Μήδους και Πέρσες” […] στην πόλιν Ωπιν της Μεσοποταμίας […] Δεν θα κρίνω εδώ αναλυτικά την ορθότητα ή μη των όσων περιλαμβάνονται στον “όρκο”. Πώς να κρίνης επί της ουσίας τα αναφερόμενα σε ένα κείμενο πλαστό;»
Αλκιβιάδη Μπεναρδή, «Ο βρώμικος πόλεμος κατά του εθνικισμού», εκδόσεις Νέα Θέσις, σελ. 63-64.

Η εξαχρείωση, η διεθνής αταξία και η παγκόσμια απορρύθμιση που αυτολανσάρονται ως «Νέα Τάξη», για να εμπεδωθούν, να αφομοιωθούν από τους λαούς, που θα έχουν υποβιβάσει σε πληθυσμούς, και για να κυριαρχήσουν, χρειάζεται να θέσουν στην υπηρεσία τους τα πανανθρώπινα σύμβολα της κανονικής Τάξης. Φαντάζει αντιφατικό, αλλά είναι μονόδρομος. Οι άχρονες κι αείζωες αξίες τις οποίες υπηρέτησε το ελληνικό θαύμα, που ήταν ο Αλέξανδρος Φιλίππου, πρέπει να θολώσουν με τα λύματα του ψεύδους και να χρησιμοποιηθούν σαν εργαλεία του εθνικού αποχρωματισμού μας. Ενα από τα «τρικ» που έχουν επινοήσει οι συνήθεις ύποπτοι ψευδέμποροι της παγκοσμιοποίησης είναι ο «όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που υποτίθεται ότι εδόθη από τον Μακεδόνα κοσμοκράτορα στην πόλη Ωπη της Μεσοποταμίας και ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τα κάτωθι… χολιγουντιανά: «Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής […] Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Ελληνες και Βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν […] Για μένα, κάθε καλός Ξένος είναι Ελληνας και κάθε κακός Ελληνας είναι χειρότερος από Βάρβαρο».

Ορθός λόγος

Στο βιβλίο του κ. Μπεναρδή, το οποίο κυκλοφορεί ήδη από το 2013, έχει καταρριφθεί αυτός ο μύθος και ο συγγραφεύς έχει αποδείξει ότι αυτός ο ψευδεπίγραφος όρκος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα γέννημα της γόνιμης φαντασίας του γνωστού και αγαπητού στους Ελληνες επιχειρηματία, αθλητή, πολιτικού και συγγραφέα Χρήστου Ζαλοκώστα, ο οποίος γεννήθηκε το 1894 και απεβίωσε το 1975.

Ο όρκος αυτός αναφέρεται πρώτα στο ιστορικό μυθιστόρημα του Ζαλοκώστα με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος, ο πρόδρομος του Ιησού», που εκδόθηκε το 1971! Η προπαγάνδα αξιοποίησε το λογοτέχνημα ως ιστορικό γεγονός για να σκιαγραφήσει έναν Αλέξανδρο ο οποίος, τάχα, λησμόνησε την ελληνικότητά του και προήγαγε πριν από περίπου 23 αιώνες τη μετατροπή του κόσμου σ’ έναν απρόσωπο χυλό, όπου η εξουσία θα καθόριζε τι σημαίνει «αρετή» και εκείνην θα υπηρετούσαν οι «άριστοι».

Ο κ. Ιωάννης Σχοινάς, επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Νέα Θέσις, σχολιάζοντας τη μετατροπή ενός σημαντικού λογοτεχνήματος σε «Ιστορία», σημείωσε: «Ο ορθός λόγος και η αλήθεια ποτέ δεν είχαν καλές… σχέσεις με τους φανερούς και αφανείς εξουσιαστές του κόσμου τούτου, οι οποίοι επιζητούν την παραχάραξη της Ιστορίας μας, την υφαρπαγή της υπεραξίας των συμβόλων και των προσωπικοτήτων του έθνους μας και την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας τυραννίας. Ο υποτιθέμενος “όρκος της Ωπης”, όταν παρουσιάζεται ως ιστορικό γεγονός, προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων και την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γι’ αυτό είναι καθήκον όλων όσοι γνωρίζουν την αλήθεια να την αποκαθιστούν στα μάτια του κοινού με ακλόνητες αποδείξεις και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο».

Κατόπιν τούτων, οι δημόσιες υπηρεσίες (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα στρατόπεδα!) που έχουν αναρτήσει σε περίοπτες θέσεις αυτόν τον «όρκο» πρέπει να επισημάνουν ότι δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά του αειμνήστου Χρήστου Ζαλοκώστα…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα