Στην παγκόσμια ελίτ του τριπλούν

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Αν και αγωνίστηκε «από το παράθυρο» στον τελικό του τριπλούν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ, η Βούλα Παπαχρήστου όχι μόνο δεν… «στριμώχτηκε», αλλά ανέβηκε και στο βάθρο. Η 26χρονη αθλήτρια, που έλαβε πρόσκληση ελεύθερης συμμετοχής, αφού δεν ξεπέρασε το όριο πρόκρισης, σημείωσε τη σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας της, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με άλμα 14,15 μ. (χρυσό η Ρόχας από τη Βενεζουέλα με 14,40 και ασημένιο η Γκίρις από τη Γερμανία με 14,30)! Μάλιστα, φόρεσε το μετάλλιο με… μόλις ένα άλμα, καθώς οι υπόλοιπες πέντε προσπάθειές της ήταν άκυρες!

Η Παπαχρήστου, η οποία τον Ιούλιο του 2012 είχε αποκλειστεί από την ΕΟΕ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για μια ρατσιστική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραδέχθηκε μεν ότι «δεν μου άρεσε η επίδοσή μου», όμως επισήμανε ότι «ήμουν τυχερή και μάλλον ο Θεός με αγαπάει! Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιώργο Πομάσκι και από το τέλος του αγώνα δεν έχω σταματήσει να κλαίω».

Ο κ. Πομάσκι αφιέρωσε το μετάλλιο της αθλήτριάς του στην κόρη της, τη 18 μηνών Κωνσταντίνα, ενώ η ίδια η Παπαχρήστου αποκάλυψε ότι το γούρι της στους αγώνες ήταν ένα μήνυμα που έγραφε «Καλή επιτυχία, μαμά» και ήταν γραμμένο στο πίσω μέρος του αριθμού της, από τον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο. Στο βάθρο δεν κατάφερε να βρεθεί, αντίθετα, ο Κώστας Μπανιώτης, που πέτυχε 2,29 μ. στο άλμα εις ύψος και έμεινε στην 5η θέση. Η τριάδα των μεταλλίων συμπληρώθηκε από τους Ταμπέρι (Ιταλία) με 2,36 μ. και Γκράμπαρτζ (Μ. Βρετανία), Κίναρντ (ΗΠΑ), που είχαν από 2,33, όσο και από το πρόσφατο πανελλήνιο ρεκόρ του Μπανιώτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα