«Είμαι θύμα γαλάζιας πλεκτάνης»

Τι ισχυρίζεται ο πρώην πρόεδρος του  «Παίδων» Χ.Τομπούλογλου στη δίκη για το «δωράκι» των 25.000€

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Σε… γαλάζια πλεκτάνη απέδωσε ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου την εμπλοκή του στην υπόθεση της μίζας των 25.000 ευρώ που κατηγορείται ότι ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαφημιστικής εταιρίας Next Com! Ο κ. Τομπούλογλου φέρεται ότι ζήτησε το «δώρο», προκειμένου να μην κηρύξει «έκπτωτη» την εταιρία από έργο για την παιδική παχυσαρκία. Ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της δίκης, έκανε λόγο για «πλεκτάνη», η οποία είχε ως αφετηρία το τότε πρωθυπουργικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας» ανέφερε.
Για αυτόν τον ισχυρισμό του δέχθηκε τις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: «Γιατί να σας τη… στήσει η τότε κυβέρνηση και να μη σας αποκλείσει απλώς από τα ψηφοδέλτια;»
Κατηγορούμενος: «Η λογική είναι πως καταστρέφω την εικόνα του εσωκομματικού μου αντιπάλου. (…) Είχαν σκοπό να βάλουν τους δικούς τους όπου μπορούσαν και, όπου δεν μπορούσαν, να εξοντώσουν τους άλλους!»
Για το «δώρο» των… 25.000 ευρώ σημείωσε ότι επρόκειτο για «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο, ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν είχε αρμοδιότητα να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία. Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι συγκατηγορούμενοί του, Στέφανος Μιχαλάκος (γιατρός) και Χρήστος Τριανταφύλλου (συνεργάτης).

Η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Χάρης Τομπούλογλου για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και για τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.
«Αποδείχθηκε, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ο Χάρης Τομπούλογλου προσπάθησε ώστε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος – Μάριος Κιτσαράς να του καταβάλει αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ» τόνισε η εισαγγελέας. Παράλληλα, ζήτησε την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, του γιατρού και πρότεινε την καταδίκη του Χρήστου Τριανταφύλλου για απλή συνέργεια στα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται ο Χάρης Τομπούλογλου. Η απόφαση θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα