Φάμπρα κατάμπρα φεσι-βαλ

Αν αγαπάς την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και θέλεις να αποφύγεις να σκαρφαλώσει η αρτηριακή πίεσή σου στο 25, πρέπει είτε να μη διαβάζεις ειδήσεις είτε να είσαι μοναχός στο Αγιο Ορος και η επικοινωνία σου με τον Θεό να σε γαληνεύει. Αν επιμένεις να ασχολείσαι με τα τρέχοντα, πρέπει να ενημερωθείς ότι ο νέος διευθυντής του «Ελληνικού Φεστιβάλ» είναι ένας Βέλγος, μα τι Βέλγος. Ονομάζεται Γιαν Φαμπρ και στα… δημιουργήματά του, όπως τα έχει περιγράψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» (21/2/2016), περιλαμβάνονται: «έργα ζωγραφικής φτιαγμένα από το αίμα και τα σωματικά υγρά του, θεατρικές παραστάσεις που απαιτούν από τους συμμετέχοντες να παραμένουν στις θέσεις τους για 24 ώρες αλλά και εικαστικές εγκαταστάσεις με… σκαθάρια, έντομα, τα οποία, όπως ο ίδιος έχει πει, αποτελούν για εκείνον… πηγή έμπνευσης! […] Για τις ανάγκες μιας περφόρμανς στην Αμβέρσα οι συνεργάτες του πέταξαν γάτες στον αέρα με στόχο να “σκάσουν” στο έδαφος».

Σίχαμα

Αυτός ο τύπος έδωσε συνέντευξη Τύπου χθες και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δείξει στους δημοσιογράφους φωτογραφία της εθνικής ομάδας του Βελγίου, την οποία χαρακτήρισε «πολυπολιτισμική», υποσχόμενος ότι επί των ημερών του θα προσπαθήσει να κάνει έτσι αυτό που ανέλαβε. Μούλτι κούλτι η Επίδαυρος άμα λάχει. Στη συνέχεια το προχώρησε το θέμα του αφελληνισμού, ξεκινώντας από τα βασικά, την ονομασία του θεσμού: τέλος το «Ελληνικό Φεστιβάλ». Θα ονομάζεται πλέον Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η λέξη «ελληνικό», καπούτ. Τέτοιους τύπους προφανώς τους ενοχλεί ακόμα και ο… ήχος του έθνους μας. Φυσικά, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί επίσημα, το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού του πάλαι ποτέ «Ελληνικού Φεστιβάλ» θα είναι αφιερωμένο στο Βέλγιο (!!!), την πατρίδα αυτού του απίθανου που μας φόρεσαν κατακέφαλα οι Μπαλτάδες, που βρέθηκαν ένεκα καλπών στον δρόμο μας!

Φυσικά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι εμείς οι κοροϊδάρες που πληρώνουμε μαλλιοκέφαλα στο κράτος με τη μορφή φορολογίας θα… απολαύσουμε και «έργα» του Φαμπρ στο αφελληνισμένο φεστιβάλ. Περαστικά μας.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα