Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Κονγκό

Με ιδιαίτερη λαµπρότητα γιορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαµπόν. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Κυρίου, στην πρωτεύουσα του Κονγκό, όπου ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Παντελεήµων τέλεσε τη θεία λειτουργία και τη λιτάνευση του Τιµίου Σταυρού. Στη συνέχεια, ο κ. Παντελεήµων µίλησε για τη σπουδαιότητα της νηστείας και της πνευµατικής περισυλλογής στη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ απάντησε και στα ερωτήµατα των πιστών, που κατέκλυσαν τον ναό.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό, που µετρά πάνω από 30 χρόνια παρουσίας και δράσης στην αφρικανική χώρα, έχει αναπτύξει σπουδαίο ιεραποστολικό έργο στους τοµείς της φιλανθρωπίας, της εκπαίδευσης, της περίθαλψης και της υγείας. Από το 2004 το ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαµπόν έχει συµβάλει στο χτίσιµο ναών και ευαγών ιδρυµάτων, ενώ πολλαπλασιάστηκαν οι γηγενείς που ασπάστηκαν την Ορθοδοξία.

Στην επικράτεια του Κονγκό-Μπραζαβίλ υπάρχουν οκτώ πολυπληθείς ενοριακές κοινότητες, εξυπηρετούµενες από ισάριθµους εφηµέριους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα