Οι εκτελεστές των ανήμπορων

Η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί στην Ελλάδα. Εφαρμόζεται καθημερινά, με σύστημα αλάνθαστο. Με τακτικότητα, ταχύτητα και τρόπο άτεγκτο. Πρώτοι στη λίστα των θανατοποινιτών είναι οι άρρωστοι που δεν έχουν χρήματα. Οι φτωχοί. Αυτοί αφήνονται βορά στις ασθένειές τους και οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί κάθε τόσο προβαίνουν σε ανακοινώσεις για τα προβλήματα που... επιλύουν.

Ενα
από τα επεισόδια της τραγωδίας στην οποία πρωταγωνιστούν δίχως να το επιδιώκουν οι άποροι, ανήμποροι, φτωχοί Ελληνες έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Λαϊκό. Ξέμεινε από χημειοθεραπείες - όπως ξεμένουν διαρκώς από πάσης φύσεως φάρμακα όλα τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας του διαλυμένου δημόσιου τομέα.

Οι καρκινοπαθείς
που πήγαν την Πέμπτη για τη χημειοθεραπεία τους ενημερώθηκαν (για δεύτερη φορά στη σειρά, όπως κατήγγειλε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού - ΜΚΙΕ) ότι δεν υπήρχαν τα φάρμακα για τη θεραπεία τους.

Το υπουργείο
Υγείας, το οποίο καθ' όλη τη διάρκεια της μνημονιακής περιπέτειας λειτουργεί ως εκτελεστικός βραχίονας των αποφάσεων των πιστωτών σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού, στις καταγγελίες αντέδρασε με... λόγια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ανέφερε: «Την περασμένη Τρίτη βρέθηκε λύση για τον ομαλό εφοδιασμό του Νοσοκομείου "Λαϊκό" με ογκολογικά φάρμακα έπειτα από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ με τη φαρμακευτική εταιρία που προμηθεύει το νοσοκομείο. Σήμερα το μεσημέρι το νοσοκομείο παρέλαβε την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων, έτσι ώστε οι χημειοθεραπείες των ασθενών να πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις».

Ουδεμία
απολογία για το χαμένο δεκαπενθήμερο που άφησαν τους ασθενείς να τους κατατρώει η αρρώστια. Ουδεμία ανάληψη ευθύνης. Ουδεμία ένδειξη ευθιξίας και ανθρωπιάς. Αν υπήρχε αυτό που ο λαός μας αποκαλεί «τσίπα», δεν θα χρειάζονταν ανακοινώσεις και δελτία Τύπου.

Απλά θα υπήρχαν οι χημειοθεραπείες. Οι Ελληνες δεν αξίζουν τέτοια τύχη ούτε τέτοια μεταχείριση από πολιτικούς ταγούς που λειτουργούν σαν δήμιοι των ξένων τοκογλύφων που ρημάζουν την πατρίδα μας.