«ΤΑΙΠΕΔ» για τα ακίνητα των Εν. Δυνάμεων

Επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ από αραβικά και ισραηλινά κεφάλαια, αλλά και μόνιμα έσοδα από ενοικίαση αναξιοποίητων ακινήτων προσδοκά ότι θα έχει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, μέσα από τη δημιουργία ενός ταμείου αξιοποίησης των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα συσταθεί στα πρότυπα του ΤΑΙΠΕΔ.

Οπως αποκάλυψε στο συνέδριο Exposec Defence World που διοργάνωσαν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η εταιρία Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε., έχουν ήδη υποβληθεί δύο σημαντικές προτάσεις για την αξιοποίηση της έκτασης στη νήσο Φλέβες:
1. Η πρώτη πρόταση είναι από το Αμπού Ντάμπι για τη δημιουργία ενός resort 22.000 θέσεων, μέσα από μία επένδυση ύψους 3,6 δισ. ευρώ.
2. Η πρόταση από το Ισραήλ για τη δημιουργία ενός «Silicon Island», δηλαδή ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας.

Οπως εξήγησε ο Π. Καμμένος, το σχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων δεν προβλέπει πώληση, αλλά ενοικίαση ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται από τις Ενοπλες Δυνάμεις, και με ενοίκιο που θα υπολογίζεται τουλάχιστον στο 5% της αντικειμενικής αξίας τους.

Περιουσία 37 δισ.

Η συνολική αξία της αναξιοποίητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ανέρχεται στα 37 δισ. ευρώ και μπορεί να φέρει ετήσια έσοδα της τάξης του 1,1 δισ.
Επίσης, όπως προανήγγειλε στο ίδιο συνέδριο ο κ. Καμμένος, στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσει ένα σχέδιο από κοινού με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά για δημιουργία κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας σε έκταση πεδίου βολής στη Ρόδο.

Στ. Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα