Eτοιμα για προσθαλάσσωση τα υδροπλάνα και στη Θάσο

Στόχος της Hellenic Seaplanes (που συνεχώς διευρύνεται), η επόμενη τουριστική περίοδος

Τα υδροπλάνα ετοιμάζονται να προσθαλασσωθούν και στη Θάσο. Το δίκτυο υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes διευρύνεται με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου.

Ανάδοχος ορίστηκε η εταιρία Υδατοδρόμιο Θάσου ΙΚΕ, θυγατρική εταιρία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. / Hellenic Seaplanes S.A. Η εταιρία θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης το συντομότερο δυνατό, για να λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, η λειτουργία του υδατοδρομίου αποτελεί μια νέα επιλογή στη σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να παρέχει υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρίας Hellenic Seaplanes Δημήτρης Καπόλλας υπογράμμισε ότι στη βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν αρκετά υδατοδρόμια από την εταιρία και πολύ σύντομα τα υδροπλάνα θα πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις, περιηγητικές, ναυλωμένες, μεταφορές σε θέρετρα, μεταφορές φορτίων αλλά και αεροδιακομιδές ασθενών.

Αυτό που αναμένουν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι το νέο νομοσχέδιο από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, που θα συμβάλει στη βελτίωση των διαδικασιών για τη δημιουργία υδατοδρομίων καθώς και στην εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Νικόλα Χαραλάμπους, ως σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και, αν όλα πάνε καλά, σύντομα οι Ελληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο υδατοδρομίων έχει ενταχθεί στο λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα