Τα… πάντα είναι καταγεγραμμένα

Την ώρα που στην Αθήνα τα κόμματα, αντί να είναι μια γροθιά για όσα αποκαλύφθηκαν στον διάλογο Τόμσεν – «Βρικουλέσκου» (που ουδέποτε διαψεύστηκε), καβγαδίζουν ακόμα για το ποιος «έγραφε» τους σκληρούς του ΔΝΤ, οι άνθρωποι της Λαγκάρντ ήδη έχουν πατήσει το κουμπί για να ενεργοποιήσουν το σχέδιο «ασφυξίας».

Διότι δεν γίνεται, από τη μία, να επιχειρούν να μας πείσουν ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει μέχρι το Πάσχα και, από την άλλη, να μας… τρέχουν με νέα σκληρά μέτρα και νέες παράλογες απαιτήσεις, που κάνουν την ιστορία να «σέρνεται» προς Μάιο, απειλώντας τη ρευστότητα του κράτους. Γιατί, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να πιστέψουμε όσα είχε αποκαλύψει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπ. Οικονομικών Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ότι δηλαδή οι θεσμοί σε τεχνικό επίπεδο έχουν κατά διαστήματα ζητήσει την καθυστέρηση καταβολής μισθών και συντάξεων, σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να εξυπηρετηθούν όλες οι υποχρεώσεις! Και, αν δούμε τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους δανειστές, τότε τα νούμερα γίνονται ανησυχητικά και το… οξυγόνο τελειώνει, αφού και τον Μάιο και τον Ιούνιο υπάρχουν υποχρεώσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο λήγουν ομόλογα ύψους 2,308 δισ. ευρώ!

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πού θα βρεθούν τα χρήματα εάν δεν προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση και δεν έρθει η δόση που χρωστούν οι δανειστές από πέρυσι. Μια δόση άνω των 5 δισ. ευρώ, που φτάνει ίσα ίσα για να εξοφλήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις των 3,5 δισ. και ό,τι περισσέψει θα επιστραφεί στους πολίτες, στους οποίους χρωστά το Δημόσιο (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) 2 δισ. ευρώ! Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα με αριθμούς και στοιχεία, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η «κασέτα», βλέπετε, τα είχε αποκαλύψει όλα, γι’ αυτό και κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι δεν τη λαμβάνουν υπόψη τους διότι είναι «προϊόν υποκλοπής». Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι, σε περιπτώσεις εγκλημάτων (και μάλιστα, εναντίον ενός ολόκληρου λαού), αποτελούν και αυτές πειστήρια. Γι’ αυτό ας την ακούσουν ξανά, μπας και κάποτε καταλάβουν τι ετοιμάζουν για εμάς -χωρίς εμάς- οι πιστωτές μας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα