Από αύριο συντάξεις, δώρα, επιδόματα

Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι, άνεργοι και οικογενειάρχες! Το μισό βοήθημα θα πάρουν οι 700.000 δικαιούχοι του ΟΓΑ

Δώρο Πάσχα και επιδόματα ανεργίας σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, συντάξεις μηνός Μαΐου και οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ πρόκειται να καταβληθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Ειδικά για τα οικογενειακά επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), θα καταβληθεί αύριο Παρασκευή 22 Απριλίου μόνο το 50% της δόσης του α΄ τριμήνου από τον ΟΓΑ. Αιτία είναι ότι στα ταμεία του οργανισμού μπήκαν τα 70.000.000 ευρώ, από τα 140.000.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ελλείψει χρημάτων.

Ακόμα κι έτσι όμως θα καταβληθούν τα επιδόματα σε 700.000 δικαιούχους, κατά το ήμισυ.

Τι λέει ο οργανισμός

Η διοίκηση του ΟΓΑ βέβαια έσπευσε να κάνει λόγο για περιορισμένη προσέλευση νέων φορολογικών δηλώσεων, που οφείλονται και στην απεργία των φοροτεχνικών, άρα υπήρξε ανάλογα μικρή κατάθεση των εντύπων Α21 που αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα. Επίσης, γίνεται λόγος για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ύψους 8.000.000 ευρώ από την περσινή καταβολή επιδομάτων.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει επίσης αύριο Παρασκευή 22 Απριλίου το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Επιπρόσθετα, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά επρόκειτο να καταβληθούν στο χρονικό διάστημα από 22 Απριλίου 2016 έως 8 Μαΐου 2016. Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας, αυτές θα καταβληθούν ως εξής:
* Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν τη Μεγάλη Δευτέρα 25/4/2016.
* Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΝΑΤ κ.λπ.) θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τετάρτη 27/4/2016.

Ειδικά για το ΙΚΑ πρέπει να τονιστεί ότι, για να μπορέσει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας να καταβάλει απρόσκοπτα τις συντάξεις, αναγκάστηκε να δανειστεί για άλλο έναν μήνα το ποσό των 210.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα