Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι χθες στο Αιγαίο. «Κατέρριψαν» το άτυπο μορατόριουμ για τη μη διεξαγωγή ασκήσεων μέσα σε θρησκευτικές εορτές και ανήμερα της Μεγάλης Τετάρτης μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Ρω, τη στιγμή που πραγματοποιούσε επίσκεψη στο νησί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, παραβίασαν πολλές φορές τον εθνικό εναέριο χώρο και ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη.

Σε μια θρασύτατη ενέργεια, η Αγκυρα υποστήριξε ότι τα ελληνικά μαχητικά «παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο» και ζήτησαν μέσω ασυρμάτου να φύγουν. Μεταξύ Χίου – Λέσβου – Σκύρου – Ψαρών οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει δύο περιοχές για άσκηση, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.

Η Ελλάδα είχε προειδοποιήσει την Τουρκία με ΝΟΤΑΜ να καταθέσει σχέδια πτήσης και να μην μπει μέσα από τα 10 ναυτικά μίλια, κάτι που δεν τηρήθηκε και εκδηλώθηκαν συνολικά 39 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη, ελικόπτερα και CN-235 της Τουρκίας, ενώ σε επτά περιπτώσεις καταγράφηκαν σκληρές αερομαχίες μαχητικών (εμπλοκές). Χθες το μεσημέρι μάλιστα ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πέταξε πάνω από τη Ρω στις 14.44 και σε ύψος 27.500 ποδών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα