Οφειλόμενο βέτο στη βαρβαρότητα

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφαίνεται αν η Τουρκία πληροί και τις 72 προϋποθέσεις για την κατάργηση του καθεστώτος βίζας που ισχύει για τους πολίτες της γείτονος οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρα της Ε.Ε. Συνιστά ανέκδοτο και μόνο το γεγονός της συζητήσεως περί της πιθανότητας τήρησης 72 (!) όρων και προϋποθέσεων από την πλευρά της Τουρκίας όσον αφορά την εναρμόνισή της με τον πολιτισμό και τους κανόνες δικαίου που ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Τουρκία είναι μια χώρα που κυβερνάται με το σιδερένιο γάντι της πυγμής ενός φανατικού ισλαμιστή, ο οποίος έχει πιαστεί στα… πράσα να κατευθύνει, να ενισχύει και να διευκολύνει παντί τρόπω τους αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους και να θησαυρίζει από το προσφυγικό ζήτημα, που αναπόφευκτα δημιουργείται λόγω της επίθεσης των τζιχαντιστών εναντίον της Συρίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέρα από τις νοσηρές και ολοκληρωτικές ιδέες που μοιράζεται με τον βασικό συνεργάτη του Αχμέτ Νταβούτογλου, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, έχει αποδείξει πώς αντιλαμβάνεται τον όρο «δημοκρατία» με τη συμπεριφορά του προς τα ΜΜΕ της χώρας του: τα ανοιγοκλείνει, τους αλλάζει μετοχική σύνθεση, τα ιδιοποιείται μεταβάλλοντας τις επικριτικές προς εκείνον φωνές σε φερέφωνά του, και στέλνει σωρηδόν τους μη αρεστούς στο καθεστώς του δημοσιογράφους στη φυλακή.

Επίσης, από καιρού εις καιρόν επιβάλλει σιγή ασυρμάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φιμώνει σελίδες του διαδικτύου, που αποκαλύπτουν καυτά ντοκουμέντα για τα έργα και τις ημέρες του.

Συν τοις άλλοις, το τουρκικό κράτος, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως, καταπιέζει, διώκει και δολοφονεί τους Κούρδους, κατέχει περίπου το 40% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (την οποία δεν αναγνωρίζει!), έχει εδαφικές αξιώσεις εις βάρος της Ελλάδας και υποδαυλίζει ταραχές και θρησκευτικό μίσος στη Θράκη μας.

Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση με στοιχειώδη εθνική αξιοπρέπεια να μην εγείρει ένα ξεκάθαρο και στεγνό βέτο στην κατάργηση του καθεστώτος βίζας για τους Τούρκους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε.;

Να αντισταθούμε επιτέλους στη βαρβαρότητα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα