H φρικτή αλήθεια

  Στο φως η έρευνα -σοκ της «Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» του Βερολίνου
■  Βύθισαν την Ελλάδα για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες (ό,τι ακριβώς υποστήριζε η «δημοκρατία» από την πρώτη ημέρα εκδοσής της)
■  Το  «παιχνίδι» ήταν στημμένο! Από τα 220 δισ. των μνημονιακών δανείων μόνο το 5% μπήκε στη χώρα! Τα υπόλοιπα δόθηκαν για πληρωμές χρέους και τόκων

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Το πειστήριον του εγκλήματος

Διαβάστε online την «δημοκρατία»εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Ο διαρκώς ψευδόμενος Παπασταύρου χειριζόταν εκατομμύρια μέχρι τις 11 Απριλίου 2016
Κορόιδεψε και τον Κυριάκο! Εκθετος πάλι ο Αντ. Σαμαράς
Πλήθος εγγράφων στα χέρια της «δημοκρατίας», που αποκαλύπτει πρώτη το νέο «πακέτο» των Panama Papers

►75.000.000 Tούρκοι χωρίς βίζα στη Γηραία ήπειρο

►Μετανάστες με μαχαίρια και πιστόλια
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας. Αγριο επεισόδιο κατά ταγματάρχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Σάμο. Τι καταγγέλει ο αντιδήμαρχος Ελληνικού

►Ο Χαρδούβελης είχε υπογράψει για τον κόφτη στις δαπάνες
Τι συνέβη το 2014

►Υπό παραίτηση ο Νταβούτογλου
Οι φήμες στην Αγκυρα

►Στη 1.15 μ.μ. θα φεύγουν οι μαθητές από τα ολοήμερα
Γκρεμίζουν ό,τι απέμεινε από την Παιδεία για να εξοικονομηθούν πόροι που δνε υπάρχουν. Διαμαρτύρονται οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί

►Το «κρυφτούλι» με τα «πόθεν έσχες» της Βουλής

►Ζητούνται ευσεβείς για αμισθοί ιερείς

 Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Τη φρικτή αλήθεια, που κρύβεται πίσω από τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ των μνημονιακών δανείων και την οποία η «δημοκρατία» έχει κάνει προμετωπίδα της από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, έρχονται να παραδεχθούν τώρα -ύστερα από έξι ολόκληρα χρόνια- και οι Γερμανοί τεχνοκράτες και επιστήμονες!
Το έγκλημα που έγινε εις βάρος του ελληνικού λαού τεκμηριώνεται επίσημα από τα συμπεράσματα μεγάλης έρευνας της «Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» (ESMT) του Βερολίνου, η οποία μάλιστα δημοσιεύεται κατ’ αποκλειστικότητα στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».
Οι οικονομολόγοι του γερμανικού ινστιτούτου προχώρησαν σε λεπτομερή υπολογισμό κάθε δανείου που δόθηκε για τη «διάσωση» της Ελλάδας από το 2010. Η διαπίστωση είναι σοκαριστική, καθώς προκύπτει ότι από το σύνολο των χρημάτων αυτών το 95% διατέθηκε για να σωθούν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες και λιγότερο από το 5% (μόνο 9,7 δισ. ευρώ) μπήκαν στον ελληνικό Προϋπολογισμό!

Η ομολογία αυτή, που στηρίζεται σε επίσημα και αναλυτικά στοιχεία, τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη θεωρία περί «σωτηρίας» της χώρας μας από τους δανειστές, αφού στην πραγματικότητα φρόντισαν να διασώσουν τις δικές τους τράπεζες στύβοντας και ισοπεδώνοντας την ελληνική κοινωνία.
Οπως συμπεραίνει με βάση την 24σέλιδη έρευνα και η γερμανική εφημερίδα, εγείρονται πλέον αμφιβολίες για τα προγράμματα βοηθείας που σχεδιάστηκαν από το 2010, όταν η Ελλάδα «ήταν ντε φάκτο χρεοκοπημένη». Κατά τη «Handelsblatt» «η αιτία της αποτυχίας βρίσκεται λιγότερο στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και περισσότερο στον σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας».

Το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων αυτών χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση παλαιών οφειλών και την πληρωμή των τόκων. Σύμφωνα με την έρευνα, 86,9 δισ. ευρώ πήγαν στην εξόφληση παλαιών χρεών, 52,3 δισ. για εξόφληση τόκων και 37,3 δισ. για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Με την ανακεφαλαιοποίηση του 2013 έχασαν μάλιστα το 98% της αξίας τους στο Χρηματιστήριο. «Με τα πακέτα βοήθειας σώθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες» αναγνωρίζει ο διευθυντής της ESMT Γιοργκ Ρόχολ, ο οποίος συμμετέχει και στο γνωμοδοτικό συμβούλιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ετσι με εξαετή καθυστέρηση επιβεβαιώνεται ότι οδηγώντας τη χώρα στο Μνημόνιο δίχως καν να εξασφαλίσει αναδιάρθρωση του χρέους, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ήταν αιφνιδιασμένοι, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε στους δανειστές πολύτιμο χρόνο να σώσουν τις δικές τους τράπεζες και εν συνεχεία να απειλούν, πια αυτοί, μονίμως την Ελλάδα με χρεοκοπία. Το περίφημο PSI, όταν έγινε το 2012, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά δημιούργησε κι άλλα καταστρέφοντας χιλιάδες αποταμιευτές ομολογιούχους καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να ήταν πιο σκόπιμο στην αρχή των προγραμμάτων βοήθειας το 2010» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιοργκ Ρόχολ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας θα έπρεπε τότε να στηρίξει τις γερμανικές τράπεζες με κρατική ενίσχυση.

«Δεν πρόκειται να πετύχει πρόγραμμα με τέτοια μέθοδο»

Με βάση τα συγκλονιστικά στοιχεία της έρευνας, πιο σημαντική είναι η πρόβλεψη του Γιοργκ Ρόχολ ότι δεν μπορεί ούτε μελλοντικά να σωθεί με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα. «Εδώ και έξι χρόνια η Ευρώπη προσπαθεί μάταια να τερματίσει την κρίση στην Ελλάδα με δάνεια και απαιτεί συνεχώς σκληρότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις» σημειώνει στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου προεξοφλώντας έτσι την αποτυχία και κάθε νέου ανάλογου προγράμματος. Μάλιστα αναδεικνύει υπαινικτικά και την υποκρισία που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνοντας ότι «πρόκειται για κάτι που υπέθεταν όλοι αλλά το γνώριζαν λίγοι και επιβεβαιώνεται τώρα από την εν λόγω έρευνα…»

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα