Εισαγγελική έρευνα για τις κλειστές εντατικές

Με επίκεντρο τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Στέφανος Μπαξεβάνης ανέλαβε, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) περί κλειστών κλινών.

Πριν από μερικές ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι παραμένουν -όπως κατήγγειλε- κλειστές 200 (!) κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείες με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η αναφορά του ΙΣΑ διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πλέον με εντολή του προϊσταμένου της Ηλία Ζαγοραίου θα διερευνηθεί -τάχιστα- από τον κ. Μπαξεβάνη η βασιμότητα των καταγγελλόμενων.
Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της Πολιτείας να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ κινδυνεύει να ματαιωθεί, γεγονός που συνεπάγεται την περαιτέρω καθυστέρηση των αναγκαίων για τους συνανθρώπους μας κλινών νοσηλείας ΜΕΘ» έχει επισημάνει ο ΙΣΑ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης έχει τονίσει σχετικά με αυτό το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει πολλές φορές εκφράσει την αγωνία του, καθώς συμπολίτες μας είναι εκτεθειμένοι σε άμεσο κίνδυνο της υγείας ή και της ζωής τους. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος και να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των ΜΕΘ, που έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα