«Εισβολή» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Με συνοδεία αστυνομικών η ηγεσία του υπ. Υγείας για να τοποθετήσει τον νέο πρόεδρο του οργανισμού

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Πρωτοφανή «επίσκεψη», συνοδεία ένστολων αστυνομικών, πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης. Στη θέα της αστυνομικής δύναμης, πολλοί από το επιστημονικό προσωπικό -που απαρτίζεται από επιστήμονες διεθνούς κύρους- θεώρησαν, αρχικά, ότι τους επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύντομα όμως διαπίστωσαν ότι το περιπολικό με τους αστυνομικούς συνόδευε τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, που πήγαν για να «εγκαταστήσουν» τον νέο πρόεδρο Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το προσωπικό αναρωτήθηκε αν η πολιτική ηγεσία νιώθει ότι κινδυνεύει από αυτούς και έσπευσε συνοδεία αστυνομικών. «Είναι κωμικοτραγικό να απαξιώνεται έτσι το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου. Πού νομίζουν ότι ήρθαν και χρειάζονται προστασία» ήταν κάποια από τα σχόλια που καταγράφηκαν.
Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που προέρχονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), αλλά μόνο τα μέλη που επέλεξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Κατά την έξοδό του ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Ηρθαμε να εγκαταστήσουμε τον νέο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Γυρνάμε σελίδα με άλλο κοινωνικό συμβόλαιο και άλλο ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ». Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος, καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, που παύθηκε από τον κ. Πολάκη, έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα