Ο εφέτης και η αποσιώπηση από… αμέλεια!

Γιατί τελικά διώκεται ο εισηγητής του βουλεύματος για το «Κοριόπολις» που απήλλαξε τον Ευ. Μαρινάκη

Κατάπληξη προκάλεσε στους νομικούς κύκλους η πειθαρχική δίωξη για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης από… αμέλεια που άσκησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου στην υπόθεση του εφέτη Ιωάννη Τζιμπλάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τζιμπλάκης ήταν ο εισηγητής του βουλεύματος για την υπόθεση «Κοριόπολις» που απήλλαξε από κάθε κατηγορία τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη, αποκρύπτοντας τους φιλικούς του δεσμούς με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του δεύτερου (είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ), αλλά ενδεχομένως και με τον ίδιο τον Ευάγγελο Μαρινάκη, με τον οποίο του κανόνιζε συνάντηση ο κατηγορούμενος σήμερα για τη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη Αιμίλιος Κοτσώνης.

Από την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η επιθεωρήτρια αρεοπαγίτης Ασπασία Μαγιάκου προέκυψε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος ενημέρωσε την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρα Πόγκα ότι ο εν λόγω εφέτης είχε στενούς δεσμούς με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, πληροφορία που έφθασε σ’ αυτόν με ανώνυμη επιστολή. Ακόμα και τότε, όμως, ο κ. Τζιμπλάκης αρνήθηκε ότι έχει λόγο εξαίρεσης και επέμεινε να κρατήσει την υπόθεση.

Στις εξηγήσεις που έδωσε ο πειθαρχικά ελεγχόμενος εφέτης, δήλωσε ότι δεν ζήτησε να εξαιρεθεί από φόβο μήπως κατηγορηθεί για φυγοπονία. Οι… εξηγήσεις αυτές φαίνεται ότι έπεισαν (!) την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και την οδήγησαν να χαρακτηρίσει την πράξη του δικαστή (δηλαδή την προσπάθειά του να αποκρύψει τον λόγο εξαίρεσης) παράπτωμα τελεσθέν από αμέλεια!

Το νομικά και ουσιαστικά παράδοξο αυτό σχήμα έχει προκαλέσει πολλές απορίες στους νομικούς κύκλους αλλά και έντονες συζητήσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα