Από την πολιτική στην πολυλογία!

«Θύελλα! Ο πρώην γ.γ. της ΚΝΕ βαθμολογεί τους γαλάζιους βουλευτές» ήταν ο τίτλος του άρθρου της «κυριακάτικης δημοκρατίας». Η απίστευτη κι όμως αληθινή είδηση αφορούσε τον ρόλο που θα αναλάβει στη ΝΔ ο εκλογικός αναλυτής Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα βαθμολογήσει τις εμφανίσεις των βουλευτών του κόμματος στα media και τις ομιλίες τους στη Βουλή!

Ο… αξιολογητής των βουλευτών, όπως έγραψε η εφημερίδα μας, είναι «ένα πάλαι ποτέ στέλεχος της ΚΝΕ (γενικός γραμματέας της “κόκκινης” νεολαίας την περίοδο 1990-1991) και παλιός συνεργάτης του Κώστα Λαλιώτη (στο υπουργείο Χωροταξίας αλλά και διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη)».

Οσοι αντιδρούν σε αυτήν την επιλογή θυμίζουν ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος μέσω της εταιρίας μετρήσεων που έχει (της GPO) είχε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν αδειάσει δημοσκοπικά τη Ν.Δ., ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που έχει πέσει εντελώς έξω στις προβλέψεις του».

Ομως, ο ιδανικός σχολιασμός για το φαινόμενο της υποχώρησης της πραγματικής πολιτικής ως εφαρμογής ιδεών υπέρ λαού και έθνους και του υποβιβασμού της σ’ ένα πλέγμα κούφιων ρητορειών έχει γίνει από τον ήρωα και μάρτυρα του νεοελληνικού πατριωτικού κινήματος Ιωνα Δραγούμη.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Σταμάτημα», που επανεκδόθηκε (μαζί με όλα τα υπόλοιπα έργα του Δραγούμη) από τον εκδοτικό οίκο Νέα Θέσις, διαβάζουμε:

«Ολοι μιλούν τώρα, σαν παπαγάλοι, σα μαϊμούδες, για όλα τα πράγματα, σα να τα ήξεραν όλα και σα να μην υπάρχη γι’ αυτούς τίποτε κρυμμένο ή αμφίβολο. Είναι τόσο βέβαιοι γι’ αυτά που λένε. Και λοιπόν, καθώς είναι φυσικό, για να πάρης κάποια υπεροχή απάνω στους ανθρώπους τούτους, τους τόσο ομιλητικούς, πρέπει εσύ να είσαι, όχι καλλίτερός τους, δυνατώτερός τους, πιο άξιος, αλλά να μιλής καλλίτερα και περισσότερο.

Και η σκέψη και η ενέργεια έχουν καταντήσει αγώνας πολυλογίας. Οταν είσαι από τους λεγάμενους “ρήτορες” επικρατείς, γιατί κάνει αίσθηση η ευκολία που βγάζεις λόγια από το στόμα σου. Εγώ…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα