Πεθαίνοντας κάθε αυγή!

Η αβοήθητη Ελλάδα ψυχορραγεί σε δομές Υγείας που διαλύονται στις μνημονιακές μυλόπετρες, οι οποίες αλέθουν την πατρίδα μας. Η «δημοκρατία» σε άρθρο της αναφέρθηκε στον κίνδυνο θανάτου που αντιμετωπίζουν 5.000 καρκινοπαθείς στη χώρα μας.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν είναι ανατριχιαστικά: «Στην ουρά για ακτινοθεραπεία “σβήνουν” κάθε χρόνο χιλιάδες καρκινοπαθείς, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), 5.000 ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη για την υγεία τους θεραπεία».

Οι καταγγελίες του προέδρου της ΕΕΑΟ Γιώργου Πισσάκα περιγράφουν με ακρίβεια την κατάρρευση της δημόσιας υγείας: «Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 30.000 καρκινοπαθείς, που χρειάζονται περί τις 700.000 συνεδρίες ετησίως. Από αυτούς, με κόπο καταφέρνουν να κάνουν ακτινοθεραπεία οι 25.000. Ο κόσμος, δυστυχώς, χάνεται άδικα. Και δεν είναι μόνο οι ακτινοθεραπείες για την ίαση, αλλά και οι ανακουφιστικές θεραπείες για τον πόνο. Μπορεί κάποιος που πονάει να περιμένει δύο μήνες;».

Τα προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στην Αττική, όπου «ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία ξεπερνά τους πέντε μήνες», αλλά και σε νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας, «τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις υπολειτουργούν». Αν στα παραπάνω συνυπολογιστεί και το κύμα μετανάστευσης των γιατρών και των νοσηλευτών σε χώρες της Ευρώπης, τότε εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι ο βίος στην Ελλάδα γίνεται κυριολεκτικά… αβίωτος!

Η υλικοτεχνική υποδομή μετατρέπεται σε τριτοκοσμική με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Το εξειδικευμένο προσωπικό λιγοστεύει και περιορίζονται δραματικά οι δυνατότητες που έχει κάθε πολίτης για να αποκαταστήσει την υγεία του μέσω των κρατικών δομών.

Γίνεται δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που θα μπορούσε να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία μας. Ενα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας θα διασφάλιζε το ζην των πολιτών, αλλά και θα εξασφάλιζε το ευ ζην, μια και ο ιατρικός τουρισμός είναι ένας τομέας που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά σε όλους. Ομως, η αποικία χρέους προχθές ανανέωσε το καθεστώς της ανελευθερίας της για τα επόμενα 99 έτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα