Στο εδώλιο 110 για κόλπα με ακίνητα

Γιοσάκης, Λεωτσάκος και η κόρη ιδιοκτήτη καναλιού μεταξύ των κατηγορούμεων

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Με πρόταση-φωτιά, η οποία αφορά το επονομαζόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα νούμερο 2», η αντιεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου ζητά την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 110 κατηγορουμένων, ως μελών εγκληματικής οργάνωσης. Στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται τα ονόματα των προφυλακισμένων για την υπόθεση Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, πολιτικού μηχανικού, του γνωστού αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και του δικηγόρου -ο οποίος έγινε διάσημος από τις «τρας» τηλεοπτικές εμφανίσεις ΤΟΥ- Πέτρου Λεωτσάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων, των οποίων προτείνεται η παραπομπή στο εδώλιο, «φιγουράρει» και το όνομα κόρης επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των media και δη στο τηλεοπτικό πεδίο, καθώς και ενός γνωστού επικοινωνιολόγου με στενούς δεσμούς με τον χώρο της Εκκλησίας. Επιπλέον, ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται δικηγόροι, πρώην και νυν δικαστές, συμβολαιογράφοι, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρεται ότι ανήκαν στο κύκλωμα, το οποίο αρχικά έγινε γνωστό ως «μαφία των ακινήτων»!

Και πλειστηριασμοί

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, και εν συνέχεια τα καταλάμβαναν αυθαίρετα, ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τις οποίες εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος! Ταυτόχρονα, φέρεται ότι εξαπατούσαν ακόμα και τα αρμόδια δικαστήρια, κινώντας διαδικασίες πλειστηριασμών!

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την περίπτωση της κόρης του επιχειρηματία του χώρου των media, ζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραπομπή της στο εδώλιο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η κατηγορουμένη, προκειμένου να μην πληρωθούν υποχρεώσεις του καναλιού σε τρίτους, στους οποίους πράγματι χρωστούσε, συνέταξε προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για μεταφορά των χρεών σε δική της εταιρία ακινήτων.

Η δράση του κυκλώματος ήρθε στο φως τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος (σ.σ.: έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της Αιξωνής), ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό των κατηγορουμένων, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Δικηγόροι Αθήνας: Αποχή έως 30 Μαΐου

Τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Αθήνας έως και την προσεχή Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το σύνολο των Δικηγορικών Συλλόγων, σήμερα θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του ΔΣΑ είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήριζε «κατάφωρα και πολλαπλώς αντισυνταγματικό».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα