Μαθητής των φυλακών, διάνοια στα Μαθηματικά

Διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό τηρώντας υπόσχεση που είχε δώσει στον  αείμνηστο (αγαπημένο) δάσκαλό του 

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Μια ξεχωριστή διάκριση πέτυχε μαθητής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού «Γεώργιος Ζουγανέλης», ο οποίος κατέγραψε υψηλότατη επίδοση σε μαθηματικό διαγωνισμό. Πρόκειται για τον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό», που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, στον οποίο συμμετέχουν 6.500.000 μαθητές από 52 χώρες!

Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Τα φετινά αποτελέσματα, ωστόσο, έκρυβαν μια ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου ΣΔΕ Κορυδαλλού. Κι αυτό διότι ο ενήλικας μαθητής της Β’ Γυμνασίου Δημήτρης Β. ήταν από τους συμμετέχοντες που διακρίθηκαν, πετυχαίνοντας ποσοστό 87/100!

Οι συμμαθητές του και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχία του Δημήτρη, ο οποίος μάλιστα είχε δώσει υπόσχεση στον αείμνηστο διευθυντή του 2ου ΣΔΕ Κορυδαλλού Γιώργο Ζουγανέλη ότι μια ημέρα θα τον κάνει περήφανο.

Σημειώνεται ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού λειτούργησε για πρώτη φορά το 2005 με διευθυντή τον Γιώργο Ζουγανέλη. Κατά την πρώτη χρονιά φοίτησαν σε αυτό 79 άτομα (43 άνδρες και 36 γυναίκες). Τον Ιούνιο του 2007 πήραν πτυχίο οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι, ενώ από τότε κάθε χρόνο αποφοιτούν περίπου 20 μαθητές, άνδρες και γυναίκες. Ολα αυτά τα χρόνια πολλοί έχουν καταφέρει να βραβευτούν σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς καλλιτεχνικών, ζωγραφικής και φωτογραφίας, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που κάποιος διακρίνεται σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα