Πέντε μέρες (δωρεάν ) «Διαδρομές»

Ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περίπατοι και καλλιτεχνικά δρώμενα από αύριο έως 30 Μαΐου στα μνημεία όλης της Ελλάδας

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Αρχαιολογικοί περίπατοι πλάι στον ποταμό Ηριδανό, ξεναγήσεις στο Λύκειο του Αριστοτέλη, παρουσιάσεις στην Ακρόπολη (με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής), ακόμη και στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Ο πολιτισμός συναντά το περιβάλλον στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που ξεκινούν αύριο στα μνημεία όλης της Ελλάδος και διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μουσείων. Εως τις 30 Μαΐου, σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περίπατοι, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

* Πιο συγκεκριμένα, την προσεχή Κυριακή, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διοργανώνει έναν αρχαιολογικό περίπατο (από τις 10.00) με τίτλο «Αναζητώντας τα ίχνη του αρχαίου Ηριδανού». Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από τον σταθμό του μετρό Συντάγματος, εν συνεχεία θα επισκεφθούν την Αρχαία Αγορά και θα καταλήξουν στον Κεραμεικό, όπου ο ποταμός Ηριδανός ρέει επιφανειακά.

* Μια πρωινή ξενάγηση στον χώρο του Λυκείου (βρίσκεται δίπλα στο Ωδείο Αθηνών) θα γίνει αύριο στις 10.30, ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν (σήμερα και αύριο, στις 09.00) στην Ακαδημία Πλάτωνος, προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς το φυσικό περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον άνθρωπο.

* Στις 27 και 29 Μαΐου, πάλι όσοι αποφασίσουν να ανηφορίσουν στην Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια δράση ευαισθητοποίησης για την προστασία της σπάνιας χλωρίδας που συναντάται εκεί. Η δράση θα επικεντρωθεί στην περιοχή της Νότιας Κλιτύος, όπου θα παρουσιαστούν οι εργασίες συντήρησης που έγιναν στο Ηρώδειο και στη Στοά Ευμένους.

* Το Σάββατο θα γίνει μια προγραμματισμένη περιηγητική ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, ενώ την Κυριακή όσοι βρεθούν στον Πειραιά θα μάθουν περισσότερα για τον αρχαιολογικό χώρο των Αστικών Πυλών Πειραιώς. Να θυμίσουμε ότι οι Αστικές Πύλες αποτελούσαν την αρχαία είσοδο στον Πειραιά.

* Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά έχει ετοιμάσει το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φ. Ανωγειανάκη για τις 27 Μαΐου. Στο Λουτρό των Αέρηδων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον τρόπο με τον οποίο ζεσταίνονταν τα παλιά λουτρά.
* Ακόμα, στην Πάτρα έχει οργανωθεί μια ξενάγηση στο Ρωμαϊκό Στάδιο της πόλης (30 Μαΐου), ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν περιηγήσεις (αύριο και μεθαύριο) στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς. Να σημειωθεί ότι φέτος στις εκδηλώσεις συμμετέχουν περισσότεροι από 150 φορείς σε 34 νομούς όλης της επικράτειας.  

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα