Μπουρλότο στις τιμές (!) πετρελαίου , αμόλυβδης

Η αύξηση από Ιούνιο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ανεβάζει ακόμα και την τιμή του υγραερίου

Σημαντικές και άμεσες (από 1ης Ιουνίου) θα είναι οι επιπτώσεις από τις αλλαγές στη φορολογία των καυσίμων, καθώς η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα αυξηθεί κατά 3,7 σεντ ανά λίτρο, του πετρελαίου θέρμανσης (τον Οκτώβριο) κατά 6,2 σεντ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 10 σεντς ανά λίτρο.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) υποστηρίζει πως «έδωσε μάχη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για να μην περάσουν οι αυξήσεις αυτές, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία, πιστή στην εφαρμογή του Μνημονίου, τις επέβαλε τελικά».
Κατά την ΟΒΕ, οι επιπτώσεις από τις νέες αυξήσεις θα είναι σοβαρές και θα επιδεινώσουν την κατάσταση των καταναλωτών και των βενζινοπωλών. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις που επέρχονται είναι οι εξής:

•Στην αμόλυβδη βενζίνη 95, που αποτελεί το βασικό καύσιμο των μικρών αυτοκινήτων, δηλαδή της πλειονότητας των απλών καταναλωτών, αυξάνεται από 670 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 700 ευρώ. Μια αύξηση 30 ευρώ, η οποία με τον αυξημένο ΦΠΑ θα φτάσει στα 37,20 ευρώ. Η τιμή θα αυξηθεί κατά περίπου 3,7 λεπτά.
•Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση είναι 80 ευρώ το χιλιόλιτρο και με τον ΦΠΑ 24% φτάνει στα 99,20 ευρώ. Η τιμή θα αυξηθεί κατά περίπου 10 λεπτά.
•Στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φωτιστικό πετρέλαιο η αύξηση είναι 50 ευρώ το χιλιόλιτρο και με τον νέο ΦΠΑ φτάνει στα 62 ευρώ. Η τιμή τον Οκτώβριο, όποια κι αν είναι, θα αυξηθεί κατά περίπου 6,2 λεπτά.
•Στο υγραέριο κίνησης (LPG) η αύξηση είναι 100 ευρώ το χιλιόλιτρο και με τον νέο ΦΠΑ φτάνει στα 124 ευρώ. Η τιμή θα αυξηθεί κατά περίπου 12,4 λεπτά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα