Απαντες παρόντες για τη Θράκη!

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη με Παυλόπουλο, Καραμανλή, Καμμένο, μητροπολίτες και υπουργούς

Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, που πάντα δείχνει ευαισθησία στα εθνικά θέματα και με την τιμητική παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την ακριτική Θράκη, έγινε χθες η πανηγυρική παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πάνελ βρέθηκαν, εκτός του συγγραφέα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (ο οποίος μάλιστα έκανε δεκτή πρόταση του Ευρ. Στυλιανίδη για επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη), ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο επίκουρος καθηγητής Αγγελος Συρίγος, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» Μανώλης Κοττάκης.

Ο συγγραφέας, γνωρίζοντας τα μειονοτικά θέματα εκ των ένδον, «ανησυχεί» για τα πολιτικά ζητήματα που άνοιξαν σχετιζόμενα με την κατάσταση στη χώρα μας. Θεωρεί ότι «μετά την κρίση του 2010 υπήρξε μετεξέλιξη της τουρκικής παρεμβατικότητας, ενισχύοντας τις πιέσεις προς την πολιτική συνδιοίκηση», ενώ ολοένα και περισσότερο η τουρκική πλευρά «ανεβάζει» θέμα «τουρκικής» καταγωγής της μουσουλμανικής μειονότητας, ζητώντας τελευταία ακόμα και αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Παίρνοντας τον λόγο, ο συγγραφέας ζήτησε την άδεια από τον Πρ. Παυλόπουλο «να σπάσει το πρωτόκολλο» και να αναγγείλει πρώτους τους μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα και Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα. Μαζικό «παρών» έδωσαν στελέχη της Ν.Δ.: Ο πρώην πρόεδρος Γ. Πλακιωτάκης, ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασ. Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος και πολλοί βουλευτές.

Επίσης παρέστησαν οι Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ (ΑΝ.ΕΛ.), οι κυβερνητικοί Γ. Κατρούγκαλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γ. Μπαλάφας, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Φ. Κουβέλης, ο πρώην γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, πολλοί ανώτατοι δικαστικοί, ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες κ.ά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα