Η αυταπάτη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας!

Τι είπαν Ξανθός και Πολάκης για τα προβλήματα των νοσοκομείων

Στη δική της αυταπάτη φαίνεται ότι ζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς θεωρεί ότι «το ΕΣΥ δεν είναι υπό κατάρρευση» και πως «η χρηματοδότησή του θα είναι στα μέτρα του εφικτού και σ’ αυτό θα συμβάλει και ο ΕΟΠΥΥ»… που χρωστά 3 δισ. ευρώ!
Την ίδια ώρα, ωστόσο, το υπουργείο παραδέχεται ότι 17.200 νέοι γιατροί έχουν μεταναστεύσει λόγω ανεργίας, ενώ η μοναδική δέσμευση που έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί για τα προβλήματα των ογκολογικών νοσοκομείων και των καρκινοπαθών -που περιμένουν έως έξι μήνες για ακτινοθεραπεία- είναι ότι θα «φτιαχτεί ο δρόμος που οδηγεί στο θεραπευτήριο “Αγιοι Ανάργυροι” για να έχουν εύκολη πρόσβαση οι ασθενείς»!

Τα παραπάνω είπαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής Παύλος Πολάκης, στο προεδρείο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στη χθεσινή συνάντηση που είχαν για τα οξυμένα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αμέσως μετά τη συνάντηση η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιουνίου, καθώς εκτιμά ότι «συνεχίζονται η εξαπάτηση των εργαζομένων και το παραμύθι των θυσιών για να έρθει η ανάπτυξη».

Ειδικότερα για τις προσλήψεις η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι έχουν γίνει ήδη αρκετοί διορισμοί και είναι σε εξέλιξη 380 νέες προκηρύξεις από τις αρχές του 2015, ενώ αναμένεται άμεσα να γίνουν άλλες 690.
Δεν είπαν κουβέντα, ωστόσο, για το άνοιγμα των νοσοκομείων, των τμημάτων και κλινών που είχαν κλείσει ή καταργηθεί.

Τα «μπλοκάκια» 

Ερωτηθέντες για τα «μπλοκάκια» επανέλαβαν ότι θα χρησιμοποιήσουν «κάθε μέσο» για τη στελέχωση του συστήματος, ενώ για το προσωπικό που δουλεύει στα συνεργεία (καθαριότητα, τροφοδοσία, φύλαξη) είπαν ότι «αν βελτιωθούν τα οικονομικά, μπορεί να επανασυσταθούν οι μόνιμες θέσεις».
Οσον αφορά τα φάρμακα στα νοσοκομεία, η ΕΙΝΑΠ εκτιμά ότι φέτος θα οξυνθεί το πρόβλημα, καθώς κατόπιν απαίτησης της τρόικας θα υπάρξει κλειστός προϋπολογισμός 600.000.000 ευρώ με ανώτατο όριο κάλυψης δαπάνης τα 490.000.000. Εν ολίγοις, οι προμηθευτές γνωρίζουν ότι δεν θα πληρωθούν τη διαφορά (110.000.000 ευρώ claw back), με ό,τι αυτό σημαίνει για την επάρκεια των φαρμάκων.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο «Γ. Γεννηματάς»

Συγκέντρωση στο διοικητήριο (ΥΜΑΘ) προγραμματίζουν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης ανέφερε: «Τα τελευταία οκτώ χρόνια αποχώρησαν από το νοσοκομείο, χωρίς να αναπληρωθούν, περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι. Από τους περίπου 700 εργαζομένους πριν από λίγα χρόνια, σήμερα έχουν παραμείνει περί τους 380, ενώ οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι από 300. Ουσιαστικά, η μία στις δύο θέσεις παραμένει κενή. Αρρωσταίνει ένας εργαζόμενος και δημιουργείται πρόβλημα σε όλο το σύστημα, δεν βγαίνει το πρόγραμμα, όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν πάνω από τις δυνάμεις τους, έχουν φτάσει στα όριά τους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα