Η παραβατική ζωή του Μένη Κουμανταρέα

Αρχισε η δίκη για τη δολοφονία του!  «Με τον κατηγορούμενο είχαν μία στενή ερωτική σχέση» καταθέτει μάρτυρας 

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Η στυγερή δολοφονία του 85χρoνου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα -το βράδυ της 5ης προς 6η Δεκεμβρίου 2014, στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη- και οι αθέατες πλευρές της προσωπικής ζωής του απασχόλησαν χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου άρχισε η δίκη των δύο Ρουμάνων κατηγορουμένων για την υπόθεση. Ο 27χρονος Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν αντιμετωπίζουν τα βαρύτατα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας.

Οι δύο κατηγορούμενοι στην έναρξη της δίκης αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση κατέθεσε ο Θανάσης Φουσκαρίνης, φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα και ο άνθρωπος που εντόπισε το άψυχο σώμα του στο διαμέρισμα της οδού Ζακύνθου. Ο μάρτυρας τόνισε ότι εκείνο το βράδυ ο συγγραφέας τού είπε ότι θα ανέβαινε στο διαμέρισμά του για να πάρει το χάπι του, το οποίο είχε ξεχάσει, και ότι θα επέστρεφε για να πιουν καφέ. Επειδή καθυστέρησε αρκετά, ο μάρτυρας ανησύχησε, ανέβηκε στην πολυκατοικία όπου διέμενε ο συγγραφέας, ωστόσο στα επίμονα χτυπήματά του δεν άνοιξε την πόρτα. Επειτα από περίπου μία ώρα μαζί με τον εξ αγχιστείας ανιψιό του συγγραφέα μπήκαν στο διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης, ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα…» περιέγραψε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Ο φίλος του Μένη Κουμανταρέα δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τον Αλέξη Κουγια, δικηγόρο υπεράσπισης του 27χρονου Ρουμάνου, σχετικά με την ερωτική ζωή του συγγραφέα -ακόμη και με σοκαριστικές αναφορές για στοματικό έρωτα αντί αμοιβής- και τις σχέσεις του με νεαρούς άνδρες, ακόμη και ηλικίας 15 ετών, όπως ανέφερε ο δικηγόρος. Ο μάρτυρας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος με τον συγγραφέα είχαν μια στενή, ερωτική, σχέση και μάλιστα υποστήριξε ότι Μένης Κουμανταρέας τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε. Στο δικαστήριο δήλωσε πολιτική αγωγή η πρώτη εξαδέλφη του συγγραφέα, ωστόσο δεν έγινε δεκτή η παράσταση μετά τις αντιρρήσεις που προέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας και Παναγιώτης Μπαλακτάρης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα