Η Ορθοδοξία μας στο προσκήνιο

Η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα ήταν σημαντική για πολλούς λόγους. Αφενός, η πατρίδα μας βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με αφορμή ένα θετικό γεγονός και όχι για μ;iα από τις πολλές περί του χρέους μας ευρωπαϊκές διασκέψεις και συνόδους.

Αφετέρου
, έχουν την αξία τους οι συμφωνίες για το εμπόριο, τον πολιτισμό και τις άλλες πτυχές των ελληνορωσικών σχέσεων, που δρομολογήθηκαν μέσω αυτής της επίσκεψης.

Oμως
, πάνω απ’ όλα βρίσκεται η Ορθοδοξία. Ο κ. Πούτιν είναι πιστός χριστιανός ορθόδοξος και αυτό δεν το έχει αποδείξει μόνο με εθιμοτυπικές ομιλίες σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές. Σήμερα προηγείται του χριστιανικού κόσμου διεξάγοντας μια κοστοβόρα (σε ζωές και υλικούς πόρους) εκστρατεία υπεράσπισης της πίστεώς μας από τη δολοφονική μανία των αποκεφαλιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ενώ
οι ΗΠΑ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση πολεμούν με εξαιρετικά… χλιαρό (σε βαθμό παρεξηγήσεως) το Ισλαμικό Κράτος, η ορθόδοξη Ρωσία έστειλε τα παιδιά της στη Συρία για να διασώσουν πανάρχαιες χριστιανικές κοινότητες.

Ετι δε
ήταν προφανές ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην πατρίδα μας είχε ουσιαστικό προορισμό το Αγιον Ορος, το Περιβόλι της Παναγιάς μας. Η πολιτική τάξη της Ελλάδας και ειδικά η κυβέρνηση «καμάρωναν» δίπλα στον κ. Πούτιν και σημείωναν πόσο ενώνει τους δύο λαούς η Ορθοδοξία.

Την ί
δια στιγμή, οι άνθρωποι που τα λένε όλα τούτα υπερηφανεύονται για την αθεΐα τους, ειρωνεύονται τους πιστούς, προβάλλουν τις νεοταξικές ιδεοληψίες τους και σχεδιάζουν την πλήρη αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας μας.

Πέρα από τη φανατική υποστήριξη όσων επιθυμούν να ιδρυθούν τζαμιά στην Ελλάδα και τη συναίνεση στον εποικισμό από μουσουλμανικούς πληθυσμούς, διακηρύσσουν την ανάγκη κατάργησης της προσευχής στα σχολεία, τον υποβιβασμό του μαθήματος των Θρησκευτικών σε άχρωμη θρησκειολογία και τη μετατροπή του λαού μας σε άθροισμα άθεων και ευκόλως διαχειρίσιμων μονάδων. Κι ύστερα μιλούν για Ορθοδοξία. Οι αντιφάσεις στις πράξεις δεν μπορούν να καλυφθούν με ανούσιες λέξεις.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα