Εβαλαν γκολ στον κοινωνικό αποκλεισμό

Ψαλιδάκια, περίτεχνες ντρίμπλες, εντυπωσιακές φάσεις που θύμισαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όμορφα γκολ και θέαμα περιελάμβανε το μενού του χθεσινού τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα από το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Τυπικά γηπεδούχοι ήταν οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Αστέγων, ενώ στο μίνι πρωτάθλημα συμμετείχαν ακόμη παιδιά που παρακολουθούν τις προπονήσεις της Εθνικής Αστέγων, ομάδες προσφύγων από τον Ελαιώνα και από άλλες δομές αλληλεγγύης της χώρας, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι και ποδοσφαιρικά σχήματα που συστάθηκαν επί τόπου από τον κόσμο που παρακολουθούσε τα ματς. Αφορμή για την ποδοσφαιρική γιορτή, με σαφές μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, αποτέλεσε η συμμετοχή της Εθνικής Αστέγων στο 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που θα φιλοξενηθεί, από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου, στη Γλασκόβη της Σκοτίας και στο οποίο θα συμμετάσχουν 64 ομάδες από 52 χώρες.

Το 2015 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων του Αμστερνταμ η ελληνική ομάδα απέσπασε δύο διακρίσεις. Την πρώτη θέση στην κατηγορία περιοδικών δρόμου και το Κύπελλο «Fair Play».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα