«Κλινικά νεκρή» η Υγεία!

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασθενείς την επίσκεψη στους συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

«Καζάνι που βράζει» είναι τα δημόσια νοσοκομεία, που εξακολουθούν να λειτουργούν στο «κόκκινο», παρά την έκκληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προς τους εξουθενωμένους εργαζομένους να «βάλουν πλάτη»!
Οι εργαζόμενοι προφανώς έπειτα από έξι χρόνια υποσχέσεων έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής που διαθέτουν, γι’ αυτό άλλωστε εξαγγέλλονται διαρκώς στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και τη Βουλή.

Γι’ αυτούς τους λόγους σήμερα οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο έχουν προγραμματίσει από τις 07.00 έως τις 11.00 στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ. Σημειώνεται ότι το προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο καθημερινά παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα, καθώς από τους ασθενείς που νοσηλεύονται οι 90 έχουν διαπράξει έγκλημα και χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων το Δρομοκαΐτειο για το πρώτο πεντάμηνο του 2016 χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ από το σύνολο του προϋπολογισμού του, που ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι «να αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του σε προμηθευτές και εργαζομένους», όπως σημειώνει το σωματείο.
Επιπλέον οι 80 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας – φύλαξης και εστίασης είναι απλήρωτοι πέντε μήνες. Ακόμη επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ γιατί είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις τους στους γιατρούς.

Κινητοποίηση προγραμματίζουν και για αύριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αττικόν, που θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου από τις 08.00 ως τις 10.00, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Για την Τετάρτη 8 Ιουνίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία. Την ίδια ημέρα η ομοσπονδία προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί. Σημειώνεται ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα