Η Τούμπα απλώνει «σεντόνι»

Ρεπορτάζ
Γιώργος Τότσικας

ΟΠΑΟΚ φτερούγισε στον ουρανό με τα… αστέρια, με «χρυσή» ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Παναθηναϊκό μέσα στην εκρηκτική Τούμπα. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς τερμάτισε πρώτη και αήττητη στα πλέι οφ, κατακτώντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μια επιτυχία που δίνει όραμα σε διοίκηση και κόσμο. Μεγάλη απόκρουση του Γλύκου στα τελευταία λεπτά σε σουτ του Πέτριτς, με την οποία έβαλε το… χεράκι του στο πολύτιμο 1-1. Ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε ότι το πριμ θα είναι 1.000.000 €, ενώ θα παραμείνει ο Ιβιτς.

Στην κατάμεστη Τούμπα (με κόσμο για πρώτη φορά μετά την τιμωρία των τριών αγωνιστικών), ο ΠΑΟΚ μπήκε με περισσότερο πάθος και στο 18’ με «κεραυνό» του Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ (1-0), βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες. Στο 27’ και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με ένα τυχερό γκολ.

Η ισοφάριση

Ο Λουντ έκανε μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βίτορ κι άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Γλύκου (1-1). Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους παίκτες του «Δικεφάλου», οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα και προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς να αλλάξει κάτι στο μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο.

Στην «κόψη του ξυραφιού» εκτυλίχθηκε το δεύτερο μέρος, με πολλές μονομαχίες και νεύρα. Ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ ροκάνιζε τον χρόνο και στο 85’ ο Γλύκος έκανε την απόκρουση του αγώνα σταματώντας το σουτ του Πέτριτς!

Δεκάδες βεγγαλικά έπεσαν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ κυριάρχησε η εικόνα με το πανό «90 χρόνια μαζί, ΠΑΟΚ μια ζωή». Μετά το τέλος του αγώνα οι οπαδοί του «Δικεφάλου» γιόρτασαν στον Λευκό Πύργο τα 90 χρόνια της ομάδας.

Παρών στο γήπεδο, και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο διεθνής αμυντικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πριν από τον αγώνα βραβεύτηκαν οι Τζαβέλλας (MVP) και Τσίμιροτ (Best Goal).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (68’ Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας (60’ Κοροβέσης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (80’ Μπερμπάτοφ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπεντ (75’ Βλαχοδήμος), Εβαντζελίστα (63’ Μπουμάλ), Λέτο, Κλωναρίδης (80’ Πέτριτς).

Αγγαρεία από ΑΕΚ, νίκη ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος στο πιο αδιάφορο ματς των πλέι οφ κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0 και πέτυχε την πρώτη νίκη του στον φετινό θεσμό. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά άρχισε να πιέζει τον Πανιώνιο. Θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, αν ο Μπουονανότε και ο Μπαρμπόσα δεν αστοχούσαν από πλεονεκτικές θέσεις μέσα σε ένα δίλεπτο, στο διάστημα 21′-23′. Ο Πανιώνιος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στη δεύτερη καλή φάση του στο παιχνίδι. Μετά το κόρνερ, ο Μασούρας πήδηξε πιο ψηλά από όλους, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σοϊλέδη και από κοντά έκανε το 1-0 στο 41′.

Μπήκε δυνατά

Πολύ καλό το ξεκίνημα της ΑΕΚ και στο δεύτερο μέρος, με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι συνεχώς μπροστά και να πιέζουν για την ισοφάριση, αλλά να μη βρίσκουν… διαδρόμους για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οσο περνούσε η ώρα τόσο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε, με τον Πανιώνιο να κρατάει τελικά εύκολα τη νίκη γοήτρου. Η ΑΕΚ, που κατέβηκε στη Νέα Σμύρνη με πολλές αλλαγές, έκλεισε πετυχημένα τη χρονιά, αφού το χθεσινό ματς ήταν εντελώς αδιάφορο.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης (71′ Πατσατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Βιγιάλμπα (66′ Ποζατζίδης), Μασούρας, Χαλκιαδάκης (86′ Πινιώτης), Μπαργκάν.

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Μπαρόχα, Μπακάκης (86′ Βλαχομήτρος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σουκουλίνι (46′ Γαλανόπουλος), Κορδέρο, Μπουονανότε, Πλατέλλας (68′ Βασιλαντωνόπουλος), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Ο Μοντανιέ φαβορί για τον πάγκο της «Ενωσης»

Από «κόσκινο» πέρασε όλους τους υποψηφίους ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και πλέον είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών, η τελική απόφαση της ΑΕΚ και δη του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον επόμενο προπονητή της. Οι συναντήσεις με τους βασικούς υποψηφίους έγιναν, όπως και κάποιες επαφές της τελευταίας στιγμής. Ο Πάκο Χέμεθ ήταν μία από αυτές, χωρίς όμως να υπάρξει κάτι θετικότερο πέρα από την επαφή.

Ο Φιλίπ Μοντανιέ είναι το φαβορί και ο Τόρστεν Φινκ φέρεται ότι βρίσκεται αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, με τις συζητήσεις που έγιναν μαζί τους να έχουν οδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» στο συμπέρασμα ότι αποτελούν δύο καλές λύσεις για την ομάδα. Υπάρχει πάντα στο… πλάνο και ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, με τον οποίο έγινε συνάντηση μόλις προχθές στην Αθήνα, ενώ ο Ντούσκο ψάχνει την έκπληξη με κάποιον προπονητή από αυτούς που εξετάζονται χωρίς να έχει διαρρεύσει το όνομά του.

Είναι, πάντως, δύσκολο να υπάρξει χωρίς συνάντηση εξέλιξη. Το βέβαιο είναι ότι ο Μελισσανίδης θα αποφασίσει οριστικά σήμερα ή αύριο για τον διάδοχο του Πογέτ. Από εκεί και πέρα ζεστό είναι το ενδιαφέρον της «Ενωσης» για τον Βέλλιο. Ο Μελισσανίδης, που έκανε κρούση για τον παίκτη στον Ηρακλή τον Ιανουάριο, μίλησε και την Κυριακή με τον μάνατζέρ του Πολ Κουτσολιάκο. Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ είναι δεδομένο, αλλά για την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού θα αποφασίσει ο νέος προπονητής.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα