Καμμένος: Υπερασπιζόμαστε Ορθοδοξία και ιδιωτικοποιήσεις

«Καταφέραμε τον βασικό πολιτικό μας στόχο, βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και η ανάπτυξη δεν ακούγεται πλέον από το βάθος του τούνελ, είναι εδώ. Έχουν ξεκινήσει επενδύσεις στη χώρα, έχει ξεκινήσει να δουλεύει η μηχανή.

Σε αυτό έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Εμείς δεν είπαμε ποτέ “όχι” στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είπαμε “όχι” στον ιδιωτικό τομέα.

Ήμασταν εκείνο το αναγκαίο καλό που καταφέραμε στην κυβέρνηση – πέραν της προάσπισης των αρχών μας, της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού, των πατριωτικών αρχών τις οποίες πρεσβεύουμε, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε – να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε «ουσιαστικά προθάλαμο» του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Ήμασταν εκείνος ο παράγοντας της κυβέρνησης που είπαμε “ναι” στις επενδύσεις, “ναι” στον ιδιωτικό τομέα, “ναι” στην ανάπτυξη.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση όπου η Ελλάδα έχει πάρει μπρος και αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας. Σημαίνει να χτυπήσουμε τη μεγαλύτερη ασθένεια που έφεραν τα μνημόνια, δηλαδή την ανεργία, το διωγμό των παιδιών μας από την Ελλάδα στο εξωτερικό, την αγανάκτηση, την απόγνωση που νιώθει ένας νέος όταν δεν μπορεί να έχει δικαίωμα στη δουλειά» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «αυτό θα είναι το πρώτο αποτέλεσμα που θα δουν οι πολίτες μέσα στους πρώτους μήνες του φθινοπώρου.

Ξεκινούν μεγάλα έργα στην Ελλάδα, θα απασχοληθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, θα ξεκινήσει να ρέει χρήμα στην αγορά και αυτό θα είναι επιτυχία της δικής μας κυβέρνησης».
«Το δεύτερο είναι ότι για πρώτη φορά δεν συγκρουστήκαμε απλώς με τη διαπλοκή και τη διαφθορά και τους νταβατζήδες, όπως έλεγε ο Καραμανλής.

Τους νταβατζήδες τους τελειώσαμε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, διαβεβαιώνοντας στη συνέχεια το σώμα της συνδιάσκεψης ότι «όλο αυτό τον καιρό μέχρι σήμερα, ποτέ δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να μην βρήκαμε τη λύση ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, κάνοντας μία έντιμη συμφωνία ενώπιον του ελληνικού λαού και χωρίς κανένα συμφέρον».

“Κερδίσαμε μαζί έξι εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό”

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις διαδικασίες και την πορεία συγκρότησης των ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως «κερδίσαμε μαζί έξι εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό. Όποτε ήρθε η ώρα να πάρουμε μία σημαντική απόφαση ρωτήσαμε τον ελληνικό λαό, και του είπαμε ξεκάθαρα ότι πλέον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή που μας είχε δώσει την προηγούμενη φορά, γιατί τα πράγματα ήρθαν έτσι που θα έπρεπε πάλι να αποφασίσει ο ίδιος».

Επισήμανε ότι «μετά από την τελευταία απόφαση των δανειστών να βγει η Ελλάδα από την εποχή των μνημονίων, εμείς δικαιωνόμαστε, γιατί όταν πρώτοι είπαμε για διαγραφή του χρέους, όλοι έλεγαν ότι είμαστε υπερβολικοί. Τώρα μιλάει όλος ο κόσμος για τη διαγραφή και ρύθμιση του χρέους, για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».

Πρόσθεσε ότι αυτό επετεύχθη χάρη στην υπομονή, επιμονή και αντοχή τόσο των στελεχών των ΑΝΕΛ όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «πλέον έχουμε υποχρέωση να φτιάξουμε το Κίνημα», ζητώντας στην πορεία ως τη σύγκληση του Συνεδρίου των ΑΝΕΛ, «να ξεχάσουμε όλοι τις διαφορές που μπορεί να είχαμε μέχρι τώρα με κάποιους που ήρθαν, δεν άντεξαν και έφυγαν. Να ανοίξουμε τις πόρτες και να καλέσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού να έρθει κοντά μας».

Χαρακτηρίζοντας τους ΑΝΕΛ ως τη «μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη σε αυτό τον τόπο», ο κ. Καμμένος είπε στη συνέχεια ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν πράξη την εθνική συμφιλίωση.

«Αυτή η κυβέρνηση πολεμήθηκε όσο καμία άλλη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση. Μας είχαν όλοι τελειωμένους και από αριστερά και από δεξιά εδώ και στην Ευρώπη. Δεν υπολόγιζαν ότι θα κρατούσαμε μία συμπαγή στάση, ότι δύο πολιτικοί χώροι θα έχουμε τις δικές μας απόψεις και θα διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού τις γραμμές μας για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό.

Εκεί που χρειάζεται παρεμβαίνουμε και σταματάμε μία πολιτική με την οποία δεν συμφωνούμε, αλλά με σεβασμό και δημοκρατικές διαδικασίες ο ένας με τον άλλο» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απευθύνοντας πρόσκληση συμπόρευσης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, και καταλήγοντας στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σημείωσε: «Συγχωρώ όλους όσοι μέχρι σήμερα μού επιτέθηκαν προσωπικά και τους καλώ πίσω. Σας ζητώ να κάνετε και εσείς το ίδιο».

πηγή: news247.gr

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα