Πορεία Πακιστανών στο κέντρο της Θήβας

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας πραγματοποίησαν Πακιστανοί εργάτες, πλαισιωμένοι από μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στη Ρατσιστική και Φασιστική Απειλή), με αφορμή εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή.

«Θέλουμε κανόνες, νόμους, σεβασμό, πλήρη δικαιώματα γιατί είμαστε άνθρωποι, εργάτες και θέλουμε ο εργάτης να έχει σεβασμό», ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδας ένας από τους Πακιστανούς εργάτες που συμμετείχαν στην πορεία και στο συλλαλητήριο.

«Νέα Μανωλάδα δεν θα ανεχτούμε και όσοι νομίζουν ότι θα εκμεταλλεύονται με τέτοιο βάρβαρο τρόπο να το ξεχάσουν. Αυτά ούτε στη Μανωλάδα πέρασαν, δεν θα περάσουν ούτε και εδώ. Είναι δυνατό να συνεχίσουν αυτές οι συνθήκες εργασίες στη Θήβα; Με 5 ακόμη και με 2 ευρώ μεροκάματο για 12 ώρες δουλειάς και να τους στοιβάζουν μέσα σε καρότσες και να τους πετάνε σαν τα σκυλιά;» αναρωτήθηκε εκπρόσωπος του ΚΕΕΡΦΑ που συμμετείχε, επίσης, στην πορεία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «βάρβαρη πράξη» το τροχαίο που συνέβη την περασμένη Παρασκευή με τους στοιβαγμένους εργάτες σε καρότσα αγροτικού μηχανήματος. «Δεν είναι δυνατό να στοιβάζονται σαν τα ζώα εργάτες σε καρότσα, να οδηγούν με τρελές ταχύτητες και να τραυματίζονται μαζικά», προσέθεσε.

Όπως ανέφεραν οι διαδηλωτές, στο εργατικό, αγροτικό τροχαίο της Παρασκευής από την ανατροπή της καρότσας οι εργάτες βρέθηκαν σε κανάλι με αποτέλεσμα 20 από αυτούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο​, αρκετοί με σπασμένα πόδια.

Το ΚΕΕΡΦΑ, τέλος, απαιτεί την παρέμβαση της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση όλων των εργατών γης για να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

newpost.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα