Αριστεία γένους θηλυκού

Τρία κορίτσια ήταν οι πρώτες των πρώτων στις πανελλαδικές εξετάσεις και μπαίνουν με το δεξί στην Ιατρική

Αγωνία διαρκείας, μερόνυχτα διαβάσματος, διασκέδαση με το σταγονόμετρο, εξάντληση και τελικά ανταμοιβή των κόπων, υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον, που προδιαγράφεται λαμπρό. Τα παραπάνω συνθέτουν το σκηνικό μιας σχολικής χρονιάς που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες των υποψηφίων, οι οποίοι έδωσαν τη «μάχη» των πανελλαδικών και τελικά είδαν τον πρώτο στόχο της ενήλικης ζωής τους να πραγματοποιείται, και μάλιστα πανηγυρικά, αφού τα μόρια που κατάφεραν να συγκεντρώσουν προκαλούν… ίλιγγο στην πλειονότητα των συνυποψηφίων τους. Οι φετινές πρωτιές των εξετάσεων, πάντως, είχαν άρωμα γυναίκας, μια και στο σύνολό τους οι υποψήφιοι που… έσπασαν τα κοντέρ είναι γένους θηλυκού!

19.714 μόρια

Η Ελένη Μάνθου, απόφοιτη του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, έχασε για ελάχιστα το τέλειο 20άρι, καθώς συγκέντρωσε 19.714 μόρια! Η Ελένη είχε ακολουθήσει τη Θετική Κατεύθυνση και έγραψε 20 στη Χημεία, 19,9 στη Φυσική, 19,8 στη Βιολογία και 19 στην Εκθεση! Η επίδοση αυτή την έφερε πρώτη… των πρώτων και πλέον ετοιμάζεται για τα έδρανα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού όμως πρώτα απολαύσει ένα διάλειμμα τρίμηνων διακοπών! Οσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας της, αυτό βρίσκεται στη σωστή οργάνωση του χρόνου διαβάσματος. Από την άλλη, ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε υποψηφίου, όπως εξηγεί η ίδια, είναι το άγχος, το οποίο ωστόσο κατάφερε να διαχειριστεί και να ξεπεράσει τον εαυτό της!

Η Κωνσταντίνα Ψυχογιού, με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους υποψηφίους ολόκληρης της χώρας, ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, όπου πάντοτε αρίστευε. Του λόγου το αληθές επαληθεύει, εξάλλου, η τελική επίδοσή της στις πανελλαδικές, αφού συγκέντρωσε 19.667 μόρια και ετοιμάζεται επίσης για την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της πόλης της, το οποίο βρίσκεται πρώτο στο μηχανογραφικό δελτίο της.

Την τρίτη καλύτερη επίδοση για φέτος σημείωσε η Βάσια Κατσίγιαννη, τελειόφοιτη του 2ου Λυκείου Πύργου. Εχοντας εξασφαλίσει 19.561 μόρια, η Ιατρική αποτελεί και για τη Βάσια την πρώτη επιλογή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα