ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ…

  • Εκτός από καλός αυτοδιοικητικός εξελίσσεται και σε άριστο ατακαδόρο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης (φωτό αριστερά), αποδεικνύοντας ότι, αν δεν το έχεις, το όνομα δεν φτάνει. Και εκείνος φαίνεται ότι το έχει. Μαθαίνω το εξής: Προχθές, που την «είπε» στη βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα (φωτό δεξιά) για την πρωτοβουλία της να πάει στις φυλακές και να μιλήσει «πολιτισμένα» με τον δολοφόνο του πατέρα του, Δημήτρη Κουφοντίνα, εκείνη αντέδρασε με τη… δημοκρατικότατη φράση «σας απαγορεύω»!».
  • Τι ήταν να το πει… «Απαγορευτικά εκδίδει μόνο το Λιμεναρχείο, όχι εσείς, κυρία μου» της απάντησε ετοιμόλογα. Εκείνη έχασε την ψυχραιμία της, άνοιξε την πόρτα, τη βρόντηξε πίσω της και αναχώρησε εκνευρισμένη για τη σύσκεψη που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. «Είναι κρίμα που πρέπει να καταναλώνουμε οξυγόνο για τα αυτονόητα» έλεγε μετά το τέλος της σύσκεψης ο περιφερειάρχης.
  • Αυτό που συγκλονίζει δεν είναι ότι η βουλευτής επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο. Είναι ο τρόπος -αναίσθητος, μονομερής, μεροληπτικός- με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε στην Ελλάδα την πραγματικότητα. Οταν ένας χρυσαυγίτης μαχαιρώσει θανάσιμα έναν νέο στον Κορυδαλλό, αυτό είναι ναζισμός. Αλλά, όταν ένα μέλος της 17Ν σκοτώσει μέσα στην καρδιά της Αθήνας βουλευτή του Κοινοβουλίου, αυτό είναι… επανάσταση!Ντροπή.
  • Νέα από τη Γερμανία: Ο Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα με την κοινή γνώμη των δανειστών. Μετρήσεις που έγιναν μετά την επίσκεψή του δείχνουν ότι είναι αρκετά δημοφιλής. Αυτός που έχει μεγάλο πρόβλημα είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μόλις ακούνε το όνομά του, μετά τη χειρονομία με το δάχτυλο από την εκδήλωση του 2013, «χοροπηδάνε». Οπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης θυμόσοφα, «ό,τι κατουράς στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι». Ε, στην περίπτωση Βαρουφάκη, εκεί ακριβώς είμαστε: στο αλάτι.
  • «Τις προηγούμενες εβδομάδες σε άκουγα και δεν σε αναγνώριζα. Νόμιζα ότι είχες πάθει κάτι» εξομολογήθηκε φίλος του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. «Και τώρα, μετά το άρθρο, με αναγνώρισες;» ρώτησε ο υπουργός. Οταν έλαβε καταφατική απάντηση, εκείνος σχολίασε: «Αυτός ήταν ο στόχος: να με αναγνωρίσεις και πάλι».
  • Εντολή να υποστηριχθεί η περίοδος 2004-2009 έδωσε -διαβάζω- ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής. Αριστα. Επειδή, όμως, το κείμενο της Ν.Δ. θα απορριφθεί και θα μείνει προς συζήτηση το πλαίσιο της πρότασης Ν.Δ. – ΑΝ.ΕΛ., το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε πώς θα υποστηρίξουν οι βουλευτές της Ν.Δ. που θα μετάσχουν στην Εξεταστική την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, την οποία έκανε ο -εκλεκτός του Τόμσεν- επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κύριος Γεωργίου. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον.
  • Και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει να βλέπει κανείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν το ζήτημα της αλλοίωσης των αριθμών και να ζητούν από τους νεοδημοκράτες να πάρουν σαφή θέση υπέρ ή κατά. Καλό, λοιπόν, το παιχνίδι που πάνε να στήσουν κάποιοι ευρωβουλευτές για τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, καλή και η… μεγαθυμία της οδηγίας να στηριχθεί το 2004-2009, αλλά το θέμα δεν θα είναι η οικονομία, αλλά η παράδοση της κυριαρχίας στο ΔΝΤ.
  • Για την εποχή αυτήν δεν υπάρχουν λόγια και θεωρίες, αλλά χαρτιά. Κάτι ντοκουμέντα που, αν τεθούν υπόψη της Εξεταστικής, θα τεθεί το απολύτως εύλογο ερώτημα: Γιατί κάποιοι έμειναν στη θέση τους επί Ν.Δ.; Τι θα ειπωθεί τότε; Οτι «δεν αλλάζαμε τον Γεωργίου (φωτό αριστερά), επειδή έτρωγε γι’ αυτόν σίδερα ο Τόμσεν (φωτό δεξιά);», όπως μας έλεγαν τότε; Ωραίο επιχείρημα! Θα ενθουσιαστεί όλη η παράταξη.
  • Δεν ήθελαν Σαμαρά οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί, επειδή τους επέστρεψε μόνο τα μισά από τα αναδρομικά. Υποθέτω ότι τώρα, με ΣΥΡΙΖΑ και μηδέν αναδρομικά, επικρατεί ενθουσιασμός…
  • Σιωπούν -ακούω- οι καλύτεροι σύμμαχοι του Τσίπρα, οι οδηγοί ταξί, όταν ακούνε τη δυσφορία των πελατών τους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προ εβδομάδων, ενοχλούνταν. Αλλαγές.
{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα