Εγινε θέμα «καψώνι» στην Ευελπίδων!

Ακόμη και με απόταξη κινδυνεύουν δύο τριτοετείς που υπέβαλαν σε σωματική δοκιμασία πρωτοετή συνάδελφό τους

Το γνωστό καψώνι «πέσε και παίρνε», που κάποτε γινόταν συχνά πυκνά στα στρατόπεδα (αφήνοντας γλυκόπικρες αναμνήσεις στους συμμετέχοντες), θέλησαν να επαναφέρουν κάποιοι στη Σχολή Ευελπίδων, προφανώς ξεχνώντας, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, ότι η επιβολή ατομικής σωματικής δοκιμασίας είναι επιλήψιμη ακόμη και αν πρόκειται για εκτός προγράμματος σκληραγώγηση ανδρών που έχουν αποφασίσει να αφιερωθούν στην υπηρεσία της πατρίδας.

Συγκεκριμένα, δύο τριτοετείς Ευέλπιδες «ταλαιπώρησαν» πρωτοετή συμφοιτητή τους. Τον ξύπνησαν στις 4 τα ξημερώματα και τον διέταξαν να τρέχει γύρω από το κτίριο και να κάνει κάμψεις. Κάτι που δεν είναι αποδεκτό βάσει κανονισμών της παραγωγικής Σχολής Ευελπίδων, σε αντίθεση με τις ομαδικές σωματικές δοκιμασίες και ασκήσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της σκληρής εκπαίδευσης των μελλοντικών αξιωματικών του Στρατού.

Το περιστατικό έγινε γνωστό (δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρξε αναφορά από τον πρωτοετή Εύελπι ή αν υπέπεσε στην αντίληψη αξιωματικών) και αμέσως ενεργοποιήθηκε η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων, η οποία, αφού ερεύνησε και επιβεβαίωσε το συμβάν, διέταξε να ακολουθηθούν όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Επιπτώσεις

Οι δύο τριτοετείς Ευέλπιδες βρίσκονται πλέον ενώπιον σοβαρής τιμωρίας, αφού βάσει του οργανισμού της σχολής η ποινή που προβλέπεται είναι έως και απόταξη. Μία απερισκεψία (ίσως και μια συνηθισμένη πλάκα) λοιπόν μπορεί να τους κοστίσει την καριέρα για την οποία πάλεψαν τρία χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης που ενημερώθηκε για το συμβάν ζήτησε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Και αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για να μην υπάρξουν στο μέλλον και άλλα παρόμοια γεγονότα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι τεταρτοετείς Ευέλπιδες απουσίαζαν για άσκηση στον Εβρο. Βάσει του κανονισμού, οι αρχαιότεροι, οι τεταρτοετείς, είναι αυτοί που «διοικούν» τους σπουδαστές της σχολής. Το γεγονός ότι οι δύο τριτοετείς έσπευσαν να τους «υποκαταστήσουν» με αυτόν τον τρόπο, τους φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. (H καλύτερη επίλυση του ζητήματος που προέκυψε θα ήταν βέβαια μια αυστηρή επίπληξη στους «δράστες», που την επόμενη μέρα -έτσι κι αλλιώς- θα είναι πάλι φίλοι με το «θύμα» τους.)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα