Οι νέες ταινίες!

«Αλίας Μαρία»

Μόλις στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ο Κολομβιανός Χοσέ Λουίς Ρουχέλες σκιαγραφεί με σπάνια, ωμή δύναμη το σκληρό, ρεαλιστικό πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας και ταυτόχρονα μιας ολόκληρης χώρας, που πασχίζει να βρει την ανθρωπιά της και να ξεφύγει από τον κύκλο της βίας. Η Μαρία, μια 13χρονη αντάρτισσα, επωμίζεται μια παράτολμη αποστολή, την οποία πρέπει να φέρει εις πέρας μαζί με άλλους τρεις νεαρούς πολεμιστές: Να μεταφέρει το νεογέννητο παιδί του διοικητή της στην ασφάλεια μιας γειτονικής πόλης, περνώντας μέσα από πυκνή ζούγκλα και ενώ γύρω τους μαίνονται βίαιες διαμάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιωτικές δυνάμεις. Και μέσα από τα μάτια της ανήλικης ηρωίδας βιώνουμε τα ολέθρια αποτελέσματα των ένοπλων συγκρούσεων στην Κολομβία: Ολόκληρες πόλεις ρημάζονται, χωρικοί παγιδεύονται στη γραμμή του πυρός, γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και παιδιά που προσπαθούν να μεγαλώσουν φυσιολογικά μέσα στο χάος. Χάρη σε ένα νέο ένστικτο που γεννιέται μέσα της, η Μαρία θα βρει τη δύναμη να αναζητήσει μια καινούργια ζωή.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Χοσέ Λουίς Ρουχέλες.
Παίζουν: Κάρεν Τόρες, Ερίκ Ρουίζ, Αντερσον Γκόμεζ.

«Χάιντι»

Την ιστορία προφανώς και τη θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια: Η μικρή ορφανή Χάιντι περνά τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής της μαζί με τον παππού της. Οι δυο τους ζουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο στη μικρή καλύβα τους ψηλά στο βουνό, μέχρι που η θεία της Χάιντι την παίρνει στη Φρανκφούρτη για να ζήσει στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας. Η γερμανική, πλην ντουμπλαρισμένη στα αγγλικά, εκδοχή του παραμυθιού μεταφέρει όλες τις γνωστές στιγμές του στη μεγάλη οθόνη σε μια δίωρη, «γεμάτη» παραγωγή, που δυστυχώς δεν προσφέρεται σε ελληνική εκδοχή. Στον ρόλο του παππού, ο Μπρούνο Γκανς.

Σκηνοθεσία: Αλέν Γκσπόνερ.
Σενάριο: Πέντρα Βιοντίνα Βόλπε.
Παίζουν: Ανούκ Στέφεν, Μπρούνο Γκανς, Ιζαμπέλ Οτομαν.

«Ορκισμένη παρθένα»

Η Χάνα Ντόντα, κορίτσι ακόμη, ξεφεύγει από το πεπρωμένο της να γίνει σύζυγος και υπηρέτρια – ένα μέλλον που επιβάλλεται σε όλες τις γυναίκες στα απομακρυσμένα χωριά της Αλβανίας. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του θείου της, η Χάνα επικαλείται τον παλιό εθιμικό νόμο Κανούν και δίνει όρκο αιώνιας παρθενίας, για να μπορέσει να κρατήσει όπλο και να ζήσει ελεύθερα, όπως οι άνδρες. Για τους χωρικούς, η Χάνα γίνεται «ορκισμένη παρθένα» και αυτή εδώ η ιταλική παραγωγή μάς φέρνει σε επαφή με έναν «άγριο» κόσμο, που σίγουρα απέχει πολύ από τον Διαφωτισμό.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Λάουρα Μπισμπούρι.
Παίζουν: Αλμπα Ρορβάκερ, Φλόνια Κοντέλι, Λαρς Εϊντινγκερ.

«Somnia»

Από το παιδικό φιλμ στον τρόμο με άλλη μία αδιάφορη αμερικανική ταινία που συνδυάζει άτσαλα τη φρίκη με το μελόδραμα. Η κεντρική ιδέα θα μπορούσε να έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον: Μια οικογένεια που μόλις έχει χάσει το παιδί της σε ένα φρικτό ατύχημα, αποφασίζει να υιοθετήσει έναν μικρό, μέχρι που ανακαλύπτει ότι τα όνειρά του γίνονται πραγματικότητα, ενόσω ο ίδιος κοιμάται. Δυστυχώς, ο σκηνοθέτης ενδιαφέρεται ελάχιστα για τις υπαρξιστικές προεκτάσεις του μύθου.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Μαρκ Φλάναγκαν.
Παίζουν: Τζάκομπ Τρέμπλεϊ, Τόμας Τζέιν.

«Το δώρο των θεών»

Επειτα από μια ξαφνική πτώση στην ανεργία, μια 36χρονη ηθοποιός βρίσκει μια καινούργια απασχόληση: Αναλαμβάνει να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής για οκτώ μακροχρόνια ανέργους. Μεταξύ αυτών, και ο Ελληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, μάγκας, αλλά και άνθρωπος της δράσης. Οταν η Αννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτή η πρωτοβουλία – στο κάτω κάτω, αυτός θα παίξει τον ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!». Σίγουρα καλύτερο από το «Big fat Greek wedding 2». Διαβάστε παρακάτω…

Σκηνοθεσία και σενάριο: Ολιβερ Χόφνερ.
Παίζουν: Καταρίνα Μαρί Σούμπερτ, Αδάμ Μπουσδούκος.

«Γάμος αλά Ελληνικά 2» (αρχική φωτό)

Αφού μεγάλωσαν με χίλια δυο βάσανα την ατίθαση έφηβη κόρη τους, η Τούλα και ο Ιαν αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα στον γάμο τους, ενώ έχουν επίσης να τα βγάλουν πέρα με άλλον έναν ελληνικό γάμο – αυτή τη φορά, των πεθερικών τους! Ομως, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Τα αστεία είναι κρύα. Και η απεικόνιση των Ελλήνων την περίοδο της κρίσης, φτηνή και άκρως προσβλητική. Κρίμα, κυρία Βαρντάλος. Μπορούσατε και καλύτερα.

Σκηνοθεσία: Κερκ Τζόουνς.
Σενάριο: Νία Βαρντάλος.
Παίζουν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κορμπέτ, Ελενα Καμπούρη.

«Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του Ανθρακα»

Η ιστορία της σύγκρουσης του 1913-14 μεταξύ της Ενωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής (United Mine Workers of America) και των εταιριών άνθρακα κάτω από την ηγεσία του Ροκφέλερ. Μια ιστορία ξεχασμένη, φυλαγμένη ωστόσο στη μνήμη των παιδιών και των εγγονών τους, που μας τη μεταφέρουν με συγκίνηση, γεμάτοι υπερηφάνεια για τους δικούς τους και θυμό για τις αδικίες που αντιμετώπισαν. Ενα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ.

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Βαρδαρός.

«Hardcore Henry»

Σαν βιντεοπαιχνίδι, ιδωμένο μέσα από τα μάτια ενός μυστικού πράκτορα με υπερδυνάμεις, μόνο που εδώ μας σερβίρεται σε συσκευασία ταινίας μεγάλου μήκους. Ασταμάτητη βία και κυνικό χιούμορ. Ρωσικής παραγωγής. Οχι για τα γούστα μας.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Ιλια Ναϊσούλερ.

Παίζουν: Χέιλι Μπένετ, Τιμ Ροθ, Σάρλτο Κόπλι.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα