Οι φίρμες της «λίστας Μπόργιανς»

Πρωτοκλασάτα ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής, εκδοτικής και πολιτικής ελίτ περιλαμβάνονται στις 1.000 και πλέον δικογραφίες της «λίστας Μπόργιανς», που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη. Οπως ανέφερε, οι υποθέσεις έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ελληνικών Αρχών και σύντομα αναμένονται και τα πρώτα οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας, καθώς η πλειονότητα των εμπλεκομένων έχει ήδη δείξει διάθεση για συμβιβασμό και καταβολή των προβλεπόμενων φόρων.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλειάδης εξήγγειλε ότι στα μέσα του επόμενου μήνα θα παρουσιαστούν στατιστικά στοιχεία των εργασιών των ελεγκτικών μηχανισμών και των εισαγγελικών Αρχών της χώρας και επεσήμανε ότι η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το γερμανικό κρατίδιο συνεχίζεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και στο άμεσο μέλλον ειδικό κλιμάκιο του ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας θα επισκεφθεί τη Ρηνανία – Βεστφαλία για συνεργασία και επιμόρφωση στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς. Μάλιστα, επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Πολεμάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία είναι μια συμφωνία η οποία γενικά προχωράει καλά κι έχει αποδώσει καρπούς. Θα αποδώσει και φορολογικούς, οικονομικούς καρπούς στη χώρα, με νομοσχέδιο που έρχεται τις επόμενες μέρες, και πιστεύουμε ότι θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ήδη περί τις χίλιες δικογραφίες για τη “λίστα Μπόργιανς”. Εχουν διαβιβαστεί, και η εικόνα που έχουμε, χωρίς να θέλουμε να είμαστε υπεραισιόδοξοι, δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό -συγκριτικά μεγάλο σε σχέση με τις υπόλοιπες λίστες- των ανθρώπων που είναι στη “λίστα Μπόργιανς” έχει τη διάθεση συμβιβασμού και να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί» σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτεί πολιτική βούληση, την οποία η παρούσα κυβέρνηση έχει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα