Οι τηλεφωνικές απάτες και πώς αποφεύγονται!

Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προσπαθούν να σας πείσουν από το τηλέφωνο να τους δώσετε χρήματα δήθεν για κάποια έκτακτη ανάγκη (π.χ. για νοσηλεία συγγενικού προσώπου), μη δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση μαζί τους, ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία αν αντιληφθείτε κάτι περίεργο.

Αυτά είναι μερικά από τα προληπτικά μέτρα που συστήνει η ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες, προκειμένου να αποφύγουν περιστατικά εξαπάτησης από επιτηδείους. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μάλιστα, εξέδωσε ενημερωτικά φυλλάδια, με τίτλο «Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες», στα οποία περιγράφεται η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, ενώ υπάρχουν και χρήσιμες συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες και ποια μέτρα πρέπει να λαμβάνουν για να προστατευτούν.

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. οι επιτήδειοι τηλεφωνούν κυρίως σε άτομα τρίτης ηλικίας, επικαλούμενοι την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος ή τη νοσηλεία ασθενούς.

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η ταυτότητα του ατόμου που καλεί τηλεφωνικά δεν είναι πάντα αυτή που δηλώνει και προτρέπει τους πολίτες να έχουν πάντα διαθέσιμους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα