Απόφαση-σοκ! Απολυμένος αποζημιώνει τον εργοδότη!

Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης δικαιώνει την εργοδοσία και αποδέχεται ότι η εταιρία υπέστη «ηθική βλάβη» από τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση καθηγητή που απολύθηκε.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επιβάλλει στο σωματείο, στον απολυμένο εκπαιδευτικό και σε άλλα δύο μέλη της τότε διοίκησης του πρώτου τα εξής:

Την απαγόρευση διοργάνωσης «παραστάσεων διαμαρτυρίας» και γενικά συναθροίσεων που γίνονται με τρόπο ο οποίος διαταράσσει και καθιστά αδύνατη την επαγγελματική λειτουργία της επιχείρησης.
Την απαγόρευση ανάρτησης στο διαδίκτυο καταχωρίσεων, διανομής φυλλαδίων και επικόλλησης αφισών με περιεχόμενο που να οδηγεί σε προσβολή της προσωπικότητας των εργοδοτών.
Χρηματική ποινή 200 ευρώ για τον καθένα για κάθε μελλοντική παράβαση.
Τη δημοσίευση της απόφασης σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.
Την καταβολή στον εργοδότη 12.000 ευρώ ως ηθική αποζημίωση.

Από την πλευρά του, ο απολυμένος καθηγητής, μιλώντας στη «δημοκρατία», χαρακτήρισε πρωτοφανή την απόφαση, θεωρώντας ότι «ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός», ενώ -όπως είπε- στα εργατικά δικαστήρια δικαιώθηκε (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και αναγνωρίστηκε ότι «είχε δίκιο και ότι ο εργοδότης τού χρωστά 12.000 ευρώ».

Ο καθηγητής ήρθε σε ρήξη με την εταιρία όταν, όπως είπε, του μείωσαν τις ώρες διδασκαλίας σε μια μέρα χωρίς να τον ενημερώσουν «και όταν τους είπα ότι θα πάω στην Επιθεώρηση Εργασίας, γιατί αυτή η αλλαγή συνιστά βλαπτική μεταβολή, την άλλη ημέρα με απέλυσαν» κατέληξε.

Φανή Χαρίση

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα