Διαφορετική η ΔΕΗ του μέλλοντος

Επιστολή προς τους εργαζομένους του προέδρου Μ. Παναγιωτάκη για τις επιλογές της επιχείρησης

Να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ για τις επιλογές της επιχείρησης που αφορούν τη μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ και το επικείμενο περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού επιχειρεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μανώλης Παναγιωτάκης.

Με χθεσινή επιστολή του προς τους εργαζομένους, εν όψει της γενικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη, ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρεται στο νέο τοπίο στην αγορά ενέργειας, στην υποχρέωση να μειωθεί το μερίδιο λιανικής της ΔΕΗ από το 91% σε λιγότερο από 50% στο τέλος του 2019 και μιλά για «κρίσιμη κατάσταση».

Μεταφορά πελατών

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ υπερασπίζεται καταρχάς την ιδέα να μεταφερθούν 400.000 πελάτες της εταιρίας σε θυγατρική, η οποία εν συνεχεία θα πωληθεί, σημειώνοντας ότι έτσι θα μεταφερθούν πελάτες όλων των κατηγοριών και δεν θα μείνει η ΔΕΗ μόνο με ασύμφορους πελάτες στο τέλος του 2019. Επίσης, κάνει λόγο για επέκταση της εταιρίας σε αγορές στο εξωτερικό, μέσω θυγατρικών στα Τίρανα για τα δυτικά Βαλκάνια, και συμμετοχής σε συγκεκριμένα έργα, ενώ τονίζει ότι η ΔΕΗ οργανώνει τη δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά και σε νέα προϊόντα, όπως το φυσικό αέριο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σημειώνει δε ότι η εταιρία συνεχίζει να διεκδικεί πληρωμή χρεών από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Ο κ. Παναγιωτάκης παραδέχεται ότι η επιχείρηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα των απλήρωτων λογαριασμών, που φτάνουν τα 2,7 δισ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι σοβαρή έλλειψη ρευστότητας. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αναφέρεται στους ανεξάρτητους προμηθευτές και ειδικά σε όσους διαθέτουν μονάδες φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι κάθε μήνα αφαιρούν από τη ΔΕΗ μερίδια λιανικής της τάξης του 1%, κυρίως από πελάτες που θεωρούνται καλοπληρωτές…

Μέσω της επιστολής ο κ. Παναγιωτάκης καλεί τους εργαζομένους να συσπειρωθούν και να δεσμευτούν για τους επιχειρησιακούς στόχους της επιχείρησης και καταλήγει σημειώνοντας: «Η ΔΕΗ του μέλλοντος θα είναι διαφορετική. Στα χέρια όλων μας είναι να την κάνουμε ισχυρότερη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα